Cinamon rolls, kaneelbroodjes, kanelbullar. Het klinkt allemaal heerlijk! Dit zoete broodje is een oorspronkelijk Zweedse lekkernij. In Zweden zijn ze er zelfs zo dol op dat ze er zelfs een speciale feestdag voor in het leven hebben geroepen. Op 4 oktober vieren zij Kanelbullens dag! Wij snappen die Zweden wel, want ze zijn verslavend lekker. Zodat jullie ze thuis ook kunnen maken hebben wij een heerlijk vegan (!) recept voor jullie!
Bereidingswijze kaneelbroodjes
- Meng in een kom de amandelmelk en gesmolten (vegan) boter met een staafmixer.
- Voeg de droge gist toe en laat dit 5-10 minuten staan om zijn werk te doen.
- Meng ondertussen de bloem, suiker en zout in een grote kom. Als het gist mengsel heeft gestaan kun je dit langzaam aan de kom toe voegen terwijl je het roert.
- Kneed dit deeg vervolgens goed totdat je een losse kleverige bal hebt.
- Vet een kom in met een beetje olie, plaats de deegbal hier in en dek de kom af. Laat dit op een warme plek 2 uur staan, zodat het in grootte zal verdubbelen.
- Als het deeg heeft gerezen kun je het deeg uit elkaar rollen. Verspreid bloem over het oppervlak waar je het deeg gaat rollen.
- Rol het uit in een grote rechthoek die ongeveer een halve centimeter dik is.
- Smeer dit deeg in met de gesmolten boter, suiker, kaneel en gehakte walnoten. Rol dit deeg nu op zodat je een dikke rol krijgt.
- Snijd dit nu met een scherp mes en verdeel het in 9 kleine kaneelbroodjes.
- Bak dit nu in de oven op 180 graden (25-30 minuten).
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor het glazuur bij elkaar.
- Smeer het vanille glazuur over de kaneelbroodjes zodra ze klaar zijn.
- Eet smakelijk!
Ook proberen: hemelse vegan no bake oreo taart en de vegan frambozen cheesecake.