Wij zijn dol op alle soorten soep. Vaak proberen we verrassende en nieuwe recepten uit, maar eigenlijk is er een recept waar we allemaal het meest van houden: tomatensoep. Met dit klassieke gerecht zijn we allemaal opgegroeid. Vaak kopen we deze soep tegenwoordig uit blik, maar dat is zonde, want het is juist zo lekker om hem zelf te maken. Deze is ook nog eens makkelijk en snel te bereiden.

Bereidingswijze

  1. Versnipper de ui en de knoflook.
  2. Zet een soeppan op het uur, verwarm hierin de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook in (ongeveer) 3 minuten.
  3. Voeg hierna de tomaten in partjes toe en bak deze 5  minuten mee.
  4. Voeg het water met het bouillonblokje toe, roer de tomatenpuree er bij en laat dit een paar minuten koken.
  5. Als het geheel even gekookt heeft, kun je het met een staafmixer pureren. Laat het vervolgens een paar minuutjes doorkoken.
  6. Breng naar smaak nog wat peper en zout toe en schenk de soep in de kommen of borden. Roer er nog een beetje (plantaardige) kookroom door heen en garneer het met een blaadje basilicum.

Bekijk ook onze andere soep recepten zoals deze vegan geroosterde paprika soep met kikkererwten  en deze vegan courgette soep