Deze Thaise soep van kokosnoot is de perfecte combinatie aan smaken. Hij is lekker pittig door de rode chilipeper, het heeft een friszure twist door de limoen en het heeft de lekkere textuur van de oesterzwammen. Origineel heet deze Thaise kokossoep ‘Tom Kha Kai’. Wat ons betreft een van onze favoriete Thaise recepten. Normaal gesproken word Tom Kha Kai geserveerd met kip, in deze versie is dit weggelaten en is het vervangen door oesterzwammen.
Ook is het recept helemaal glutenvrij en 100 % plantaardig. Daarnaast is de soep lekker vullend en heeft het weinig koolhydraten. Lees snel verder voor het recept!
Bereidingswijze Thaise kokossoep
- Doe de bouillon samen met de kokosmelk in een ruime pan. Zet aan op middelhoog vuur.
- Snijd ondertussen de citroengras in de lengte en voeg toe aan de pan.
- Laat dit ongeveer 8 minuutjes pruttelen.
- Versnipper ondertussen de gember en de rode peper (verwijder wel eerst de zaadlijst) en snij de tofu, de paksoi en de oesterzwam in kleine reepjes. Voeg allemaal aan de soep toe.
- Voeg de sojasaus, de bruine bsaterd suiker en een snufje zout toe. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten pruttelen, tot de oesterzwam gekookt is.
- Haal van het vuur en voeg het sap van een limoen toe.
- Serveer de Thaise kokossoep met versnipperde lente ui en een schijfje limoen.
- Eet smakelijk!
Probeer ook eens deze romige en gezonde bloemkoolsoep en de geroosterde zoete aardappel-wortelsoep.