Pizzaaa, het liefst eten we het allemaal wekelijks! Maar aangezien het een flinke caloriebom is, kiezen we toch vaak liever voor iets gezonders. Maar vanaf nu is dat niet meer nodig! Want deze tortilla pizza bevat veel minder calorieën dan een normale pizza, maar is wel net zo lekker! Op deze manier kun je dus toch wekelijks genieten van een heerlijke zelfgemaakte pizza, maar dan zonder ‘schuldgevoel’. En je kan er zelfs met gemak 2 eten. Never enough pizza, right? Dus, duik jij ook gauw de keuken in?
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de vegetarische kip (indien nodig) in kleine blokjes en de paprika en champignons in reepjes.
- Doe de tortilla wraps (zonder toppings) voor ongeveer 7 minuten in de oven.
- Bak ondertussen de vegetarische kip goudbruin en bak de paprika en champignons de laatste minuutjes ook even mee.
- Beleg de tortilla wraps (als de 7 minuten om zijn) met de tomatensaus, daarna de Italiaanse kruiden en tenslotte met de vegetarische kip, de paprika, de champignons en de Parmezaanse kaas.
- Doe de tortilla wraps nogmaals ongeveer 7 minuten in de oven (let op dit kan per oven verschillen, de wraps moet in ieder geval bruin en krokant worden en de kaas moet gesmolten zijn).
- Haal de tortilla pizza’s uit de oven en bestrooi ze nog met wat rucola. Daarna is het tijd om te genieten van jouw heerlijke, korkante en voedzame pizza!
Eet smakelijk!
Liefs, Iris (Volg Iris ook op Instagram!)