Het is niet altijd even slim om er aan toe te geven, maar boterkoek is een echte guilty pleasure waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Goed nieuws voor de vegans: je kunt de boter namelijk gewoon vervangen met margarine. Zo heb je een heerlijke vegan boterkoek. World Vegan Month vieren we met heerlijke comfort food recepten!
Bereidingswijze Vegan Boterkoek:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet ondertussen een bakblik van 24 tot 26 centimeter in.
- Zeef de bloem in een kom en voeg de rest van de ingrediënten, behalve de sojamelk en de agavesiroop, toe. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Druk het deeg in een vorm.
- Meng de sojamelk met de agavesiroop en bestrijk de bovenkant van het deeg met het mengsel.
- Maak eventueel met een mes leuke decoraties in het deeg. Bak vervolgens de boterkoek in 30 minuten gaar. Laat de boterkoek volledig afkoelen voordat je deze serveert.
Bekijk ook:
- Heerlijke crêpes met vegan nutella
- Mini pumpkin pies: gezonde en voedzame vegan taartjes
- ARKET komt met vegan variant populaire cinnamon bun