Nu de zomer wat op zich laat wachten en de dagen vooral regen met zich meebrengen, zitten wij een beetje te springen om een lekker gerecht dat ons even bezig houdt in de keuken. Mede daarom brengen we je vandaag deze heerlijk kruidige vegan groentesoep: een gerecht met warme, zuiderse smaken dat de zomer zo naar je huiskamer brengt.
Dus zin in een soepje? Lees dan vooral verder! Tip: deze vegan courgettesoep is ook heerlijk!
Vegan groentesoep: bereiding
- Schil de zoete aardappels en de gewone aardappel. Snijd de aardappel en paprika in gelijke reepjes en de wortel in schijfjes (je kunt de wortel ook schillen, maar dat hoeft dus niet).
- Snipper de ui. Plet de knoflook met de zijkant van je mes, en snijd ook deze in kleine stukjes.
- Warm ongeveer anderhalve liter water op in een aparte pot, of in een waterkoker.
- Doe 2 tot 3 eetlepels olijfolie in een pot en bak de ui samen met de look goudbruin.
- Voeg de wortels, de zoete en de gewone aardappel toe. Laat 2 minuten verder bakken onder goed roeren.
- Nu kun je de paprika toevoegen. Doe de ras al hanout, het komijnpoeder, het zout en de peper erbij en roer alles goed door elkaar. Wil je er een wat pikantere vegan groentesoep van maken? Dan kun je nu de peper toevoegen. Voeg de peper met zaadjes en al toe voor een érg pittige soep, of verwijder de zaadjes voor een iets mildere soep.
- Laat zo nog 3 minuten doorbakken onder goed roeren alvorens het (kokende) water toe te voegen.
- Terwijl je de soep een half uurtje door laat koken, kun je alvast de bieslook fijn snijden.
- De soep is nu bijna klaar. Je hoeft enkel nog de linzen erdoor te roeren – vijf minuten later kun je aan tafel!
- Dien op met stukjes bieslook, een schijfje citroen en de vegan zure room.