Niets is lekkerder dan een warme, vullende maaltijd wanneer je het koud hebt. Deze vegan stroganoff is ideaal voor dit soort cravings! Deze vegan variant van het bekende Russische gerecht bevat veel heerlijke ingrediënten. Daarnaast duurt het ook niet heel lang om dit gerecht te bereiden en is het ook niet heel moeilijk. Ideaal om even lekker mee bij te komen, toch?
Bereiding vegan stroganoff
- Kook de farfalle pasta zoals op de verpakking staat. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn omdat ze later opnieuw moeten worden gekookt wanneer de saus erbij komt
- Giet de pasta af en zet laat het aan de kant staan
- Pak nu een grote sauspan. Giet de olijfolie in de pan, voeg daarna de uien toe. Roer de uien ongeveer 3 minuten op medium hitte
- Doe vervolgens de bouillon erbij en kook dit voor 30 seconden, blijf constant roeren
- Voeg nu de bouillon toe, samen met de sojasaus, citroensap en tomatenpasta. Roer alles goed door. Blijf roeren tot de mix dik en bubbelig is geworden, dit duurt ongeveer een minuut.
- Voeg de champignons, tijm, salie en zout toe. Roer deze ingrediënten goed door
- Kook dit voor 5 minuten, blijf alles goed doorroeren totdat de champignons kleiner zijn geworden
- Voeg de azijn toe en laat het 4 minuten of meer sudderen
- Voeg de pasta, plantaardige kookroom, bloem, zwarte peper en de peterselie toe en kook dit op een lage stand, dit duurt 5 minuten
- Garneer met peterselie
TIP: Je kunt dit gerecht ook heel gemakkelijk gluten vrij bereiden. Hiervoor moet je er wel voor zorgen dat de pasta, sojasaus glutenvrij zijn. Je kunt dit gerecht ook zonder soja-vrij bereiden, hiervoor hoef je alleen de sojasaus niet te gebruiken. Zo simpel is het!
Smakelijk!