Met warm weer heb je vaak geen zin in zware maaltijden. Na een lange zomerse dag is het heerlijk om iets makkelijks en lichts te eten waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan. Soep is dan een ideaal gerecht. Bak een stokbroodje af om lekker in de soep te dippen, schenk er een lekker glas wijn bij in en het beloofd een heerlijk diner te worden.
Soep is natuurlijk ook heel geschikt als warme lunch. Heb je zin in een zomerse picknick maar geen zin om een mand met van alles en nog wat mee te nemen? Giet deze soep in een thermosfles, neem een stokbrood mee en oh ja, vergeet het picknickkleed niet!
Het soep recept
- Snij munt en peterselie grof. Houd een klein beetje apart, dit gebruik je uiteindelijk voor de garnering.
- Los de groentebouillon op in kokend water.
- Verwarm een klontje boter in de pan. Haal de doperwten uit de diepvries en doe ze direct in de pan.
- Wees niet te zuinig met de boter. Glimmen alle doperwten van de boter? Dan heb je de goede hoeveelheid toegevoegd.
- Voeg de peterselie en munt toe aan de doperwten en voeg ook meteen de groentebouillon toe.
- Roer de room door het bouillonmengsel en breng het geheel aan de kook.
- Slinken de munt en peterselie? Zet dan het vuur uit.
- Pak de staafmixer erbij om van dit mengsel een echte soep te maken.
- Breng je soep tot slot op smaak met peper en zout en garneer met de apart gehouden peterselie en munt.