Als je het nog niet wist, je benen trainen is super belangrijk! Je benen zijn de spieren die je tijdens je dag (letterlijk) in beweging houden. Dus inderdaad, sla nooit je leg day over. Ook als je vaak fietst of hardloopt, is het nog steeds verstandig om de spieren in je benen eens goed aan het werk te zetten. Alleen dan zul je snel resultaat zien.

Wij hebben deze oefeningen voor jullie op een rijtje gezet. Ze zijn gemakkelijk thuis uit te voeren en je hebt er geen ingewikkelde attributen voor nodig!

Squat met gewicht

popsugar.co.uk

Ga recht op staan, je voeten op heupbreedte, houd een gewicht voor je borst en wijs met je ellebogen naar de grond. Nu buig je je knieen en duw je je heupen naar achteren zodat je in een squat komt te staan. Kom weer terug naar de staande positie en ga zo een paar keer op en neer. Belangrijk is dat je de houding een paar tellen vast houdt wanneer je in de squat staat.

Lunge

experiencelife.com

Als je ooit je veters gestrikt hebt, weet je eigenlijk al hoe je deze oefening uitvoert. Hoe pak je het aan? Zet een grote stap naar voren en laat je andere been zakken. Je voorste scheenbeen staat recht naar voren en je achterste voet achter je staat. Ga weer rechtop staan en herhaal de oefening met de andere kant.

Wall sits

coachmag.co.uk

Waar je ook bent, overal waar je komt zijn muren. Een muur is het perfecte attribuut dat je kunt gebruiken om je benen te versterken. Je pakt deze houding als volgt aan: Ga op juiste afstand van de muur staan en leun met je rug tegen de muur. Zorg ervoor dat je voeten op schouderbreedte staan en buig je knieƫn in een hoek van 90 graden. Span je buikspieren aan en duw je rug tegen de muur.

Burpees

istock

Dit is een intensieve oefening, maar wel super effectief. Voor sterke benen, maar ook voor de rest van je lichaam. De 3 zones die de burpee het meest aanpakt, zijn je hamstrings, je kuiten en je bilspieren. Hoe voer je hem uit? Ga vanuit een staande positie naar de grond en ga met je handen voor je op de grond staan, alsof je klaar staat voor de start van een sprint. Spring met je benen naar achter, zodat je in een push up houding komt. Maak de push up af, spring met je benen weer naar voren en spring dan overeind.