Dit is iets wat iedereen bekend voor komt. Je wekker gaat af, maar niets in jou is er aan toe om uit bed te komen. Vervolgens druk je je snooze knop herhalend in, wat er voor zorgt dat je uiteindelijk je dag begint met haast en stress. Dit zijn precies de dingen waar we geen zin in hebben! Soms lijkt het moeilijk dit te voorkomen, maar geloof ons, je kan hier zeker wat aan doen! We begrijpen dat je niet in een keer je levensstijl om kunt gooien, maar met deze gezonde gewoontes kun je al veel bereiken. Zelfs met een kleine simpele aanpassing kun je je dag 10 keer beter beginnen.


1. Drink, rek en strek

Een glas (of twee glazen) water meteen nadat je wakker bent zet meteen de toon. Het helpt je lichaam om wakker te worden en het zet toon voor een gezonde (gehydrateerde) dag. Je zelf hydrateren is namelijk essentieel voor je gezondheid. Doe daarnaast meteen je gordijnen open, laat zonlicht en frisse lucht binnen komen, haal diep adem en kom in beweging! Door te rekken en strekken kom je af van spanning in je lichaam, daarnaast helpt het je tot rust te komen in je lichaam. Een goede manier om te stretchen is het doen van deze yoga routine, daar krijg je meteen een energieboost van!

2. Maak je bed op

Als ’s ochtends nadat je opstaat meteen je bed op maakt, helpt dit je om gelukkiger te worden. Met het nemen van deze kleine stap creëer je orde en tegelijkertijd innerlijke rust. Ook begin je de dag meteen met een geslaagde daad en kun je meteen iets van je to-do list afstrepen.

2. Poets meteen je tanden en schraap je tong

Veel van ons is aangeleerd dat je je tanden moet poetsen na het ontbijt. Eigenlijk is het beter om dit meteen te doen zodra je wakker bent. Waarom? Terwijl je slaapt bouwen er zich in je mond de hele nacht bacteriën op. Hoe eerder je dit wegpoetst, hoe beter! Daarnaast brengt de tandpasta en beschermend laagje aan op je tanden, zodat de suikers en andere voedingsstoffen in je voeding minder schade aanrichten. Naast poetsen, zou je ook je tong moeten schrapen. Zo behoud je een frisse adem, je zal je eten beter proeven en je houd ook je tanden gezonder!

 4. Drink warm water met citroen

Drink na het poetsen van je tanden meteen een groot glas warm water met de sap van een halve (of hele) citroen. Dit is een makkelijke tip om je gezondheid een boost te geven. Je stimuleert zo namelijk je nieren en je lever, je krijgt vitamine C binnen en het alkaliseert je lichaam. Dit wil zeggen dat je lichaam geneutraliseerd en dus minder zuur wordt.

5. Maak een gezond en lekker ontbijt!

Van al deze gezonde gewoontes heb je deze vast vaker gehoord, maar een gezond ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! Een gezond en voedzaam ontbijt zorgt er namelijk voor dat je: de rest van de dag minder honger hebt, je beter kunt concentreren, meer energie hebt en je minder snel overgewicht zal krijgen! Kijk voor inspiratie eens naar deze 5 lekkere en verrassende ontbijtrecepten.