Backpacken kan in heel veel landen, maar Amerika is een ideale bestelling voor een dergelijke trip. Er komt alleen wel heel veel kijken bij het plannen van zo’n trip. Wij hebben een paar dingen op een rijtje gezet waar je aan moet denken wanneer je wilt gaan backpacken in de Verenigde Staten.

Het kiezen van een bestemming

Amerika is groot, echt heel erg groot. Er zijn dan ook grote verschillen tussen noord en zuid, en west en oost. In het noorden kun je bijvoorbeeld beter niet backpacken in de herfst en wintermaanden, terwijl het zuiden juist op het hoogtepunt van de zomer niet ideaal is. Tenzij je echt heel erg van warmte houdt, tenminste. Bekende en mooie backtrackroutes zijn de John Muir Trail, die onder andere door Yosemite National Park loopt, en de Teton Crest Trail in Wyoming. Leter wel op dat je voor veel van zulke routes ook nog een vergunning nodig hebt om te mogen backpacken. En natuurlijk is het belangrijk om een route te kiezen die bij jouw niveau past: ben je gewend aan veel wandelen of heb je al eerder gebackpackt? Of zit je nog meer op beginnersniveau?

backpacken verenigde staten voorbereiden

Zorg voor een ruim budget

Naast dat toch al niet goedkope vliegticket moet je er rekening mee houden dat Amerika niet het meest goedkope land is om te backpacken. Een warme maaltijd zal je al gauw 5 tot 10 dollar kosten als het om fast food gaat. Restaurants zijn vaak nog een paar dollar duurder en het is daar normaal dat je standaard minstens 15% fooi geeft. Eventuele brandstofkosten zijn wel net iets beter dan hier in Nederland. Door in hostels te verblijven of te kamperen bespaar je het meeste geld als het gaat om verblijfkosten. Bij het inkopen doen voor het backpacken moet je er rekening mee houden dat in Amerikaanse winkels de BTW vaak niet op het prijskaartje meegerekend wordt. Zorg er hoe dan ook voor dat je genoeg geld hebt voor je trip door een dagbudget in te stellen en een flinke buffer achter de hand te hebben in het geval van onvoorziene omstandigheden.

backpacking usa bestemming ESTA aanvragen

Vergeet je ESTA niet

Je komt een land als Amerika niet zomaar binnen: daar heb je een digitale reistoestemming voor nodig. Vergeet niet een ESTA aan te vragen voor je reis, anders word je namelijk gewoon weer weggestuurd. De afkorting ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization, een veiligheidsmaatregel die de VS gebruikt om ongewenste reizigers buiten te houden. Het is niet hetzelfde als een visum en is makkelijk aangevraagd. Het goede nieuws is dat je ESTA voor Amerika daarna maar liefst twee jaar geldig is. Je mag na aankomst alleen wel maar 90 dagen blijven en daarbij worden ook Canada, Mexico en de Caribische eilanden meegeteld. Je backpack trip mag dus niet langer dan drie maanden duren. Overigens kan niet iedereen zomaar een ESTA aanvragen, daar komen nog wel wat regeltjes bij kijken. Wil je weten of jij in aanmerking komt? Dit zijn de voorwaarden van een ESTA.

Wees goed verzekerd

Verzekeringen zijn een van de belangrijkste dingen bij een reis van langere duur. Het kan namelijk erg tegenvallen hoeveel het kost wanneer iets niet gaat zoals de planning was. Zorg dus dat je een reisverzekering hebt die zoveel mogelijk dekt, vooral zorg in het geval van ziekte of ongelukken. Houdt ook goed in de gaten wat de uitzonderingen daarop zijn.