Je hebt je warme truien en dikke sokken inmiddels al van zolder gehaald, maar is jouw huid ook voorbereid op de kou, wind en regen? Een droge huid, rode wangen en schrale plekken staan ons weer te wachten. Het is daarom tijd om wat extra liefde te geven aan je huid. Met deze tips ga jij met een stralende huid de wintermaanden door.

 

Douche korter en minder warm

Je huid droogt in de winter niet alleen buiten, maar juist ook binnen erg uit. Met de ramen dicht en de verwarming aan, is jouw huis dé plek waar je huid in standje craquele schiet.   Wanneer je dan ook nog eens geniet van het hete water op je al droge huid, kan je huid beschadigen en nog meer vocht verliezen. Lief zijn voor je huid betekent dus kort en minder warm douchen. Ga voor een doucheolie in plaats van een douchegel. Zeker weten dat jouw huid daarna heerlijk zacht en soepel aanvoelt.

Smeren, smeren en nog eens smeren

Last van een trekkerige, schilferige huid in de winter? Voeg oliën toe aan je skincare routine voor extra hydratatie. Arganolie is een een absolute skin saver. De omega vetzuren helpen het herstellende vermogen van de huid en zorgen voor extra hydratatie. Kamille is een go-to ingrediënt met kalmerend en herstellend vermogen, om de rode winterwangen tegen te gaan. De Naturally Good producten van NIVEA  zitten bomvol van dit soort natuurlijke ingrediënten. Precies wat je nodig hebt.

 

Extra liefde voor je huidverzorging

Maak tijd voor wat ontspanning en een flinke dosis extra hydratatie, door twee keer in de week te genieten van een voedend masker. Laat een kleimasker en zwaar geparfumeerde producten in de winter even voor wat het is, deze drogen je huid juist meer uit. Ga voor crèmemaskers die het vet tekort aanvullen in de natuurlijke huidbarrière.

Voorzichtig met exfoliëren

Wanneer je last hebt van een schilferige huid, kan goed scrubben verleidelijk zijn. Wees hier in de winter extra voorzichtig mee, want deze scrubs kunnen je huid beschadigen en daardoor nog meer uitdrogen. Kies voor een exfoliant met een zachte lotion structuur. Breng na het exfoliëren hyaluronzuur aan, dat is een echte dorstlesser voor een zachte huid.