Als je net begint aan een zero waste levensstijl begint, merk je al snel dat boodschappen doen bij een supermarkt als de Albert Heijn of Jumbo er niet meer in zit. Je verlaat de winkel uiteindelijk maar zonder producten, omdat er zó veel plastic verpakkingen te vinden zijn. Gelukkig bestaan er bulkwinkels. In deze winkels is nergens plastic te vinden en loop jij als zero waste koningin de winkel uit. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen probleem, wij hebben de beste zero waste winkels van Nederland voor je op een rijtje gezet.


Wat is een bulkwinkel precies?

Bij de naam bulkwinkel kan je denken aan een biologische supermarkt, toko of speciaalmarkt. Het is geen plek waar je al je boodschappen kan doen, meestal zijn dit speciaalzaken waar je bijvoorbeeld thee en noten kunt kopen, met een plasticvrije verpakking. Helaas zijn er nog niet heel veel bulkwinkels te vinden in Nederland, maar de beste en populairste zijn niet te ontlopen als je een zero waste lifestyle leeft.

Dille en Kamille

Bij Dille en Kamille kan je terecht voor allemaal huis, tuin en keuken producten. Je hebt er van alles wat: van notitieboekjes tot afwasborstels. Dille en Kamille is in veel steden gevestigd, onder andere Amsterdam, Arnhem, Breda, Nijmegen, Utrecht, Zwolle en Groningen.

Ekoplaza

Al het eten is 100% biologisch bij Ekoplaza. De fruit en groente worden verpakkingsvrij verkocht en er is zelfs een plasticvrije zone waar je zonder schuldgevoel lekker je boodschappen kunt doen. Ekoplaza is in veel steden te vinden, zoals Zwolle, Amsterdam, Utrecht en meer.

Vers Alkmaar

Je eigen kopje thee of koffie vullen, dat kan bij Vers Alkmaar. Biologisch eten is vanzelfsprekend bij Vers en ze bieden ook nog eens verpakkingsvrije producten aan. Denk hierbij aan quinoa, rijst, noten, kruiden, peulvruchten, en nog meer.

De Nieuwe Graanschuur

In de Nieuwe Graanschuur zijn zo veel mogelijk producten verpakkingsvrij. Ze doen niet aan verspilling en alle producten zijn biologisch. De winkel – gevestigd in Amersfoort – koopt alles zo lokaal mogelijk, waardoor niet alles elk seizoen beschikbaar is. Toch kan je bij de Nieuwe Graanschuur heerlijk boodschappen doen en je favoriete items scoren.

Delicious Food

Deze bulkwinkel bevindt zich in Amsterdam-West en kan je je boodschappen verpakkingsvrij verkrijgen. Je kunt er gebruik maken van zakjes die gemaakt zijn van maïsblaadjes. Naast eten zijn er ook veel andere producten verkrijgbaar, zoals wasbare tampons en rubberen handschoenen.

Bekijk ook: