Italië is al jaren een van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlandse vakantiegangers. In dit prachtige land kun je genieten van prachtige steden, mooie regio’s en de beste campings en hotels, maar Italië staat natuurlijk ook bekend om het lekkere eten. Wie aan Italië denkt, denkt natuurlijk ook aan onder andere pasta, pizza en de lekkerste verse groenten. Wij zetten de beste plekken in Italië voor je op een rij waar je kunt genieten van al het lekkers dat dit land te bieden heeft. Op deze plekken ga je ongetwijfeld genieten van een heerlijke pizza, een verse pasta, lekkere panna cotta of een smakelijke risotto.

 

Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en is een van de meest bezochte plekken van het land. Je komt hier onder andere het Colosseum tegen, maar ook de Spaanse trappen en de Trevi fontein. In Rome vind je daarnaast op vrijwel elke hoek van de straat een goed Italiaans restaurant. De stad staat onder andere bekend om de echte Italiaanse keuken waar je op elk moment van de dag kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Van simpele eetcafés tot exclusieve restaurants, de stad biedt voor ieder wat wils. Een unieke kans om te genieten van al het moois dat Italië te bieden heeft.

 

Bologna

Een van de pareltjes van Italië is de stad Bologna. Bologna wordt ook wel de rode stad genoemd, vanwege alle rode gebouwen die hier te zien zijn. De stad staat bekend om de prachtige architectuur, de prachtige locatie in het midden van het land en de echte Italiaanse cultuur. Naast al dit moois kun je in Bologna ook geweldig eten. Er zijn vele plekken te vinden waar je heerlijk kunt eten. In het centrum van Bologna vind je allerlei plekken waar de meest heerlijke en verse Italiaanse gerechten voor je bereid worden. Of het nu ontbijt, lunch of diner is, je kunt in altijd en overal culinair genieten in Bologna.

Milaan

Een andere plek in Italië die veel bezocht wordt door toeristen, is Milaan. Milaan staat bekend als stad van de mode, vanwege de vele winkels van grote modemerken die hier gevestigd zijn. Als je niet voor het shoppen van exclusieve kleding naar Milaan gaat, kun je hier ook heerlijk eten en genieten van verse en heerlijke Italiaanse gerechten. Het centrum van Milaan is namelijk een mooie mix van prachtige winkelstraatjes en geweldige restaurants om te genieten van een vers bord pasta. Of je nu een lekkere pizza wil of een echte Italiaanse pasta carbonara, in Milaan ga je dit absoluut vinden.

Veel plezier in Italië en we hopen dat je de Italiaanse keuken op deze plekken gaat ontdekken. Alle plekken die hier genoemd zijn, zijn bovendien goed te bereiken vanuit Nederland. Zowel met de auto als met het vliegtuig ben je binnen korte tijd in dit prachtige Zuid-Europese land en ga je genieten van een onvergetelijk verblijf. Goede reis gewenst en alvast smakelijk eten!