Heb jij een interne reiniging voor jezelf op de planning staan? Wij hebben 5 dingen voor je op een rijtje gezet die je moet weten voor je aan je detoxkuur begint. Ben je na het lezen van deze 5 dingen nog steeds zeker van je zaak? Dan wensen wij je bij deze alvast succes, want een ding is zeker: een detoxkuur is geen makkie!

  1. Houd vol!

Een detoxkuur doe je niet zo maar even. Hoe lang of kort jouw detox ook is, het is lastig en wordt geconfronteerd met verleidingen tijdens je kuur. Je zult het nodige doorzettingsvermogen nodig hebben dus begin er niet aan als je twijfels hebt. Denk je aan opgeven? Zet dan voor jezelf op een rijtje waarom je er aan begonnen bent en bedenk je dan of je de verleidingen op vind wegen tegen je motivaties om te detoxen. Houd dus vol want je hebt de moeilijkste stap, beginnen, al gezet.

  1. Doe eigen onderzoek

Begin nooit zonder je eigen onderzoek te doen aan een detox. Door je eigen onderzoek te doen weet je waar je aan begint en wat je te wachten staat. Als je weet wat je kunt verwachten kun je tijdens je detox ook een betere afweging maken of je last hebt van bijverschijnselen of dat je een bezoekje aan de huisarts moet brengen.

  1. Begeleiding

Dit punt slaat aan bij het vorige, want de juiste begeleiding is van cruciaal belang voor een verantwoorde detox. Het ligt er natuurlijk helemaal hoe lang en streng de detox is die jij wilt gaan doen. Er zijn veel detoxen die worden aangeboden inclusief begeleiding. Ga je op eigen houtje een flinke kuur beginnen? Licht dan in ieder geval je huisarts in en luister naar zijn of haar adviezen.

  1. Plan vooruit

Buiten de deur heb je te maken met de meeste verleidingen. Om je detox goed vol te houden is het van cruciaal belang dat je deze verleidingen kunt weerstaan. Plan daarom goed vooruit wanneer je wat mag eten en wanneer je deze sapjes, snacks of maaltijden gaat mealpreppen. Zo kom je niet voor verassingen te staan en kom je niet in tijdnood om je maaltijden voor te bereiden. Het zou toch zonde zijn als je je kuur niet vol weet te houden doordat je toch een chocoladereep koopt omdat je ’s ochtends geen tijd meer had om je tussendoortje klaar te maken.

  1. Last but not least

Accepteer dat het moeilijk gaat worden en dat je je af en toe heel slecht gaat voelen. Dit hoort er allemaal bij en is een normale reactie van je lichaam. Let natuurlijk wel op dat je niet doodziek op bed ligt, lees punt 2 en 3 nogmaals. Als het goed is gaan de fysieke mankementen vanzelf weer over en ben jij weer een stapje dichter bij de eindstreep!

Heeft dit artikel je je door dit artikel af laten schrikken? Er zijn ook manieren hoe je zonder sapkuur een detox kunt doen. Check hier hoe. Of ben je op zoek naar een detox recept wat makkelijk vooraf te maken is? Dan is dit recept van een detox salade met boerenkool waar jij naar op zoek bent!