Dat wij Nederlanders houden van fietsen, is inmiddels iets waar we in de hele wereld om bekend staan. Waar eerder voornamelijk mensen op leeftijd een elektrische fiets aanschaften, rijdt nu heel jong en hip Nederland erop rond. Heb jij ook het liefst gevoelsmatig altijd de wind in de rug, maar zie je door het grote aanbod de bomen door het bos niet meer? Wij helpen jou met het vinden van de perfecte E-bike.

 

Wat voor fietser ben jij?

Voordat je de zoektocht start, is het belangrijk dat jij bij jezelf nagaat waar je je e-bike voor wil gebruiken. Ben je op zoek naar een fiets voor dagelijks gebruik en kortere afstanden? Dan is een elektrische stadsfiets met een kleinere accu en lichte trapondersteuning wellicht iets voor jou. Maak je graag urenlange fietstochten, dan wil je niet dat je halverwege de accu op moet laden. Denk dan bijvoorbeeld aan een sportieve elektrische stadsfiets met een grote actieradius.

Uitneembare of vaste accu

Bij het aanschaffen van een E-bike heb je twee opties: een uitneembare accu of een vaste accu in het frame. Een uitneembare accu kun je makkelijk loskoppelen en overal opladen. Wanneer je kiest voor een vaste accu in het frame, houd er dan rekening mee dat je je elektrische fiets in de buurt van stroom moet kunnen neerzetten. Het voordeel van een accu in het frame, is dat de gewichtsverdeling optimaal is. De stabiele ligging op de weg kan voor een soepelere rijervaring zorgen.

De juiste motor

De elektrische fiets komt met een voorwiel-, achterwiel-, of middenmotor. De voorwielmotor geeft je het gevoel alsof je tijdens het fietsen voortgetrokken wordt. De middenmotor zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je op een normale fiets zit. De achterwielmotor geeft je het gevoel dat je altijd wind mee hebt. Voor optimaal comfort, kun je kiezen voor trapkrachtondersteuning. Dit is een extra optie die meet hoeveel kracht jij op je pedaal uitoefent. Dit betekent dat jij automatisch een handje wordt geholpen als je een heuvel of een brug oprijdt.

Maak verschillende proefritten

Na het hele online aanbod gezien te hebben, kun jij je perfecte e-bike hebben gevonden. Maar welke de beste elektrische fiets voor jou is, daar kom je pas ├ęcht achter nadat je er een aantal hebt getest. Stel jezelf, tijdens een proefrit, vragen als; maakt de motor een (on)aangenaam geluid? Is het display goed zichtbaar? Voel ik me comfortabel en veilig? Is de elektrische fiets niet te zwaar in gewicht? Rijd gerust een extra rondje, zodat jij zeker weet dat ie bij je past.