Vergeleken met vrouwen komen mannen er op het gebied van huidverzorging makkelijk van af. ’s ochtends een paar minuten onder de douche met een product dat zowel zeep, shampoo, scheerschuim en facewash is. Veel mannen geloven dan ook dat ze geen andere producten nodig hebben. Toch is het voor de heren onder ons ook de moeite waard om wat extra aandacht aan hun skincare te besteden. Als man wordt je huid namelijk ook ouder en merk je beschadiging op je huid. Gelukkig is hier genoeg aan te doen, met deze 4 essentiele huidverzorging tips voor mannen!


1. Maak je huid schoon met een cleanser

De zeep waarmee je je lijf wast onder de douche is niet persé geschikt voor je gezicht. De huid op je gezicht is namelijk veel gevoeliger dan op je lijf. Die aggressieve producten (en warme douche) drogen je huid uit. Dit zorgt ervoor dat je huid doffer en rimpeliger wordt. Dat is natuurlijk niet de look waar je voor wil gaan. Gebruik daarom een milde cleanser, die  je huid niet alleen reinigt maar het ook hydrateert. Je zult merken dat je huis na het douchen niet helemaal uitgedroogd is, maar wel gereinigd van de vervuiling waar je huid dagelijks mee te maken krijgt.

2. Gebruik een serum

Onze huid krijgt in het dagelijks leven nogal wat te verduren. Luchtvervuiling, rook, uitlaatgassen en zonnestralen, al deze factoren zijn schadelijk voor onze huid. Naast dat we de huid goed moeten reinigen is het ook belangrijk dat we hem de kans geven te herstellen. Hiervoor kun je een serum gebruiken.  Naast dat zo’n serum je huid sterker maakt, zorgt het ervoor dat je fijne lijntjes en rimpels verminderen, je huid kalmeert en dat je een natuurlijke glow krijgt.

3. Geef aandacht aan je ogen

Je ogen zijn belangrijk voor de indruk die je bij mensen achterlaat. Ook is het de eerste plek op je gezicht waar tekenen van veroudering en vermoeidheid opkomen. Om dit allebei te bestrijden is het verstandig om de huid rond je ogen wat extra aandacht te geven! Omdat de huid rond je ogen veel dunner en kwetsbaarder is, kun je er het beste een apart product voor gebruiken. Gelukkig zijn er speciale serums voor de huid rond je ogen, die de huid elastisch houden en je helpen een frissere blik te krijgen. Vooral een serum met cafeïne is aan te raden, dit helpt namelijk goed bij het verminderen van wallen en rimpeltjes rond je ogen.

4. Smeer je altijd in tegen de zon!

Van alle huidverzorging tips is dit misschien wel een van de belangrijkste. De zon kan je huid ernstig beschadigen, het vergroot je risico op huidkanker en je wordt er sneller oud van. Gelukkig kun je dit makkelijk voorkomen door dagelijks een creme met SPF op te smeren. Met de juiste SPF bescherm je je huid tegen de zon én zorg je ervoor dat je huid gehydrateerd is. Hydrateren is namelijk de laatste stap van je huidverzorgingsroutine. De SPF van Obagi is naast een zonnebrand ook een goede creme voor je huid die je perfect kunt gebruiken als toevoeging aan je huidverzorgings routine. Naast zonnebrand pak je met de Obagi Fierce Men’s kit alle stappen aan die nodig zijn voor ideale huidverzorging bij mannen.