Kerst komt eraan! Voor velen van ons is dit toch wel de favoriete tijd van het jaar. Je kunt de decembermaand extra gezellig maken door de juiste spullen in huis te halen. Waar je allemaal aan kunt denken? We delen onze favoriete ideeën!

 

Kersthangers

Ze maken de sfeer in huis enorm gezellig: kersthangers. Voor ieder interieur zijn er bijpassende opties te vinden, want er zijn een heleboel designs om uit te kiezen. Maak daar dus zeker gebruik van! Van een minimalistische ster of sneeuwvlok tot een opvallend alledaags design: ga na wat jij leuk vindt. In het alledaagse thema zijn er een heleboel unieke kersthangers te vinden. Denk aan een hanger in de vorm van een sneaker, donut, frikandel of wijnfles. Grappig, toch? Deze hangers stelen direct de show in huis.

Kerstballen

Hoewel je ervoor kunt kiezen om alleen kersthangers een plekje te geven in huis, combineren we ze meestal met kerstballen. Traditionele kerstversiering, die al heel lang in huis wordt gebruikt – en waar we nog altijd niet op zijn uitgekeken. Dat zegt natuurlijk veel! Ga voor vrolijke kerstballen in uiteenlopende kleuren, om een bonte combinatie te maken. Kerstballen met een print erin of glitters erop? Ook deze zijn er veelvuldig te vinden. Of denk juist aan klassieke kerstballen in goud of zilver, waarbij je één of twee kleuren aanhoudt. De styling mogelijkheden zijn eindeloos.

Kerstboom

Uiteraard moet je ook een plekje bedenken om de hangers en ballen in kwijt te kunnen. Hier kun je creatief mee zijn, maar we komen toch altijd weer uit op de kerstboom. Geef ‘m een goed plekje in huis, naast de bank of de eettafel bijvoorbeeld. Hoe groter de kerstboom is, hoe meer deze opvalt – en hoe meer decoratie je erin kwijt kunt! Dat is wel zo mooi. Maar het is vandaag de dag ook trendy om juist voor een wat kleinere boom te kiezen, met een wat subtielere aankleding.

Kerstkaarten

Je kunt ze versturen of gewoon lekker zelf houden om aan de muur te hangen bijvoorbeeld. Kerstkaarten zorgen voor het ultieme decembergevoel! Vaak wordt er enorm uitgepakt met de designs. Kerstkaarten met goudkleurige letters, kerstkaarten met glitters en kerstkaarten met felgekleurde enveloppen: niets is te gek. En daar zijn we nu juist zo dol op!

Adventskalender

Heb jij al een adventskalender in huis gehaald? Zo kun je in aanloop naar het kerstfeest elke dag een cadeautje uitpakken! Ook leuk voor kinderen. Kies een kalender in een thema waar jij vrolijk van wordt. Van beauty tot chocolade – en dat zijn nog maar een paar voorbeelden.

Kerstkrans

Aan de deur, aan de muur of voor het raam: hang een kerstkrans op! Je kunt ‘m zelfs zelf maken, als je daar zin in hebt. Van hout of dennentakken, ook zo’n krans kan weer allerlei looks hebben. En hang er kerstballen, dennenappels en sterfiguren in!

Kersteten

Uiteraard draait het ook om eten in de decembermaand. Bepaalde etenswaren kun je een plekje geven in huis, zoals kerstkoekjes of candy canes – hang ze op in de kerstboom. Wat een plaatje!