Gister was het World Vegetarian Day, vrijdag is het Eet Geen Dierendag. Kortom: een week die in het teken staat van minder vlees eten. En laat McDonald’s daar nu tot onze grote verrassing op inhaken met de introductie van Veggie Nuggets!


McDonald’s komt namelijk met een nieuw product waar vegetariërs heel blij van worden. Vanaf nu is er namelijk een vegetarische variant te krijgen van de populaire Chicken McNuggets! McDonald’s biedt de bekende Chicken McNuggets nu in een vegetarische variant aan, omdat steeds meer gasten kiezen voor opties zonder vlees. De populaire keten wil hier gehoor aan geven en meer variatie bieden voor vegetariërs en flexitariërs. Hooray!

Vega kipnuggets bij McDonald’s

Een nieuwe, vega variant op de iconische nuggets dus. De Veggie Nuggets zijn “net zo krokant en smaakvol” als de Chicken McNuggets, zonder dat er een echte kip aan te pas komt. Wat er dan wel precies in de Veggie Nuggets zit? De crispy snacks zijn gevuld met zuivel, zeewier en plantaardige vezels en omhuld door een krokant, knapperig laagje.

Nog meer vega varianten

Naast de Veggie Nuggets introduceerde McDonald’s op World Vegetarian Day ook de Veggie Homestyle Mexican Salsa en de Vegetarische Falafel Salade. Deze introducties zorgen voor een breder veggie aanbod van McDonald’s. Eerder wist McDonald’s ons als te verrassen met de vega gerechten Veggie McChicken en Veggie Homestyle Crispy Chicken, die standaard in het assortiment zijn opgenomen.

Deze maand verkrijgbaar bij McDonald’s

Wil je de nieuwe vega varianten graag een keer proberen? Dan moet je wel snel zijn. De Veggie Nuggets en Veggie Homestyle Mexican Salsa zijn vanaf nu te koop in bij vrijwel alle McDonald’s restaurants in Nederland, en blijven maar tijdelijk beschikbaar. Zo kun je tot en met 4 november een portie van 6, 9 of 20 vega nuggets scoren. Geen McDonald’s zonder Happy Meal? Ook dat snapt McDonald’s, en dus kun je de vega nuggets ook bij je Happy Meal krijgen.

De Veggie McChicken en Veggie Homestyle Crispy Chicken blijven wél permanent beschikbaar bij McDonald’s, net als de nieuwe falafel salade. Woordvoerder van McDonald’s Eunice Koekkoek laat weten: “We kijken eerst of de Veggie Nuggets in de smaak vallen bij onze gasten. Wie weet verschijnen ze in de toekomst dan vast op de kaart.”

Ludieke actie

Misschien heb je het al voorbij zien komen op Instagram. Populaire influencers die bekendstaan om hun vegetarische eetgewoonten, met de populaire nuggets van McDonald’s in handen. Volgers hoeven niet geschokt te zijn blijkt nu, want het ging gewoon om de vegetarische variant van de Chicken McNuggets. Gelukkig maar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mijn liefde voor nuggets gaat te ver om ze te laten staan 🤤 #spon

Een bericht gedeeld door Selma Omari (@selmaomari) op

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

When you can work together @jessiejazzvuijk ánd lunch with your favorite snack in the whole wide world @mcdonaldsnl #spon

Een bericht gedeeld door Anna Nooshin (@annanooshin) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jessie Jazz Vuijk (@jessiejazzvuijk) op