Kamperen is een van de meest geliefde manieren om vakantie te vieren onder Nederlandse toeristen. Niet alleen in eigen land, maar ook op andere populaire vakantiebestemmingen in Europa. Zo zijn Zuid-Frankrijk en het noorden van Spanje erg leuke bestemmingen om te verblijven tijdens jouw kampeervakantie. Hier vind je namelijk erg veel leuke campings. Van grote familiecampings tot kleine, rustige campings. Wat je ook zoekt, er is altijd wel een camping die goed bij je past. Om optimaal te genieten van het kamperen zijn er een aantal dingen die je niet kunt missen tijdens je kampeervakantie. Grote en kleine dingen die het leven op een camping net wat meer comfortabel maken. Wij zetten een aantal van deze onmisbare spullen op de camping voor je op een rij.

Campingkeuken

Ook tijdens het kamperen wil je goed en lekker kunnen eten. Of je nu in een tent, caravan of camper verblijft, je wil natuurlijk altijd een goede maaltijd op tafel kunnen zetten. Elke avond uit eten gaan is wat te veel van het goede, dus gezellig op je eigen plek eten maken is dan ook wat veel mensen op de camping doen. Een goede campingkeuken bestaat onder andere uit een gaskoker, een grill, een barbecue of een tafelkoker. Daarnaast zijn een koelbox of koeltas, goed bestek en een fijne pannenset onmisbare onderdelen van een uitgebreide campingkeuken. Ga voordat je op vakantie gaat dan ook goed na welke spullen jij allemaal graag wil gebruiken op de camping. Spullen als een flesopener, aan thermoskan, en vuilniszakken gebruik je thuis misschien ook wel, en daarom ook handig om mee op vakantie te nemen.

Goede kampeeruitrusting

Het leven op de camping is vaak heel fijn en leuk, maar het wordt allemaal net wat leuker als je met de juiste uitrusting op vakantie gaat. Denk daarbij aan een waterdichte tent met comfortabele matrassen, voldoende tassen en rugzakken voor als je een dag op pad gaat, een zaklamp voor in het donker en natuurlijk een EHBO-setje. Hoe beter voorbereid jij op pad gaat met dergelijke spullen, hoe meer je kunt genieten van jouw kampeervakantie.

Spullen voor onderweg

Veel mensen kiezen ervoor om met de auto naar de camping te rijden. De afstand naar campings in Frankrijk of Spanje kan flink oplopen, waardoor de kans bestaat dat je uren in de auto zit. Wees hier goed op voorbereid en zorg dus ook voor voldoende spullen die je onderweg nodig hebt of misschien nodig gaat hebben. Allereerst is voldoende eten en drinken erg belangrijk, zeker wanneer de temperatuur kan oplopen. Daarnaast is het verstandig om een uitgebreide routebeschrijving bij te hebben, een kussen en deken voor in de auto en spullen om jezelf even op te kunnen frissen. Niet onbelangrijk zijn ook de spullen om jezelf te kunnen vermaken. Denk aan spelletjes, een boek, muziek of andere dingen die je leuk vindt. Groot voordeel hiervan is dat je deze spullen niet alleen voor onderweg inpakt, maar ook tijdens het kamperen goed kunt gebruiken.

Ga je kamperen en wil je graag zonder zorgen op reis? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid op reis gaat, en alle spullen meeneemt die je nodig hebt. Zo hoef je je tijdens het kamperen maar op één ding te focussen, en dat is zo veel mogelijk van je vakantie te gaan genieten.

Bon voyage!