Nederland staat bekend om haar lekkere stampotten en vele andere lekkernijen. Voor de variatie is het ook fijn om een keer van andere culturen te proeven. Er zijn vele verschillende landen die lekkere gerechten en lekkernijen hebben die je kunt proberen. Om je hierbij te helpen hebben we 4 populaire buitenlandse gerechten uitgelicht. Op deze manier kun jij ook van andere culturen proeven en genieten!

 

Deze buitenlandse gerechten zijn het proberen zeker waard

Er zijn een aantal populaire buitenlandse gerechten die we graag met je delen. Op deze manier kun jij inspiratie opdoen en kijken of je deze ook zelf kunt bereiden. Om het je wat makkelijker te maken hebben we ook de recepten toegevoegd.

Chili con carne

Chili con carne is een populair Mexicaans gerecht. Het wordt in Nederland veel gegeten en staat bekend om de vele smaakvolle kruiden die in het gerecht zitten. Chili con carne bestaat uit gehakt, chilipepers, groenten en kruiden. Denk hierbij aan kruiden zoals, paprikapoeder, komijn en knoflook. De pluspunten van chili con carne zijn:

 • Chili con carne is gezond. Chili con carne bevat veel antioxidanten, proteïne en vezels. Deze stoffen zijn gezond voor je lichaam en zorgen onder andere voor het beschermen tegen celbeschadiging, verbetering van de vertering en het goed functioneren van het lichaam. Wel is het belangrijk om te onthouden dat er in chili con carne niet alleen maar gezonde stoffen zitten en dat jezelf kunt bepalen hoe gezond het is.
 • Erg lekker en smaakvol. Chili con carne is een gerecht dat ongelofelijk veel smaken, kruiden en veelzijdigheid heeft. Hierdoor kan het gemakkelijk naar eigen smaak worden aangepast door bijvoorbeeld zelf extra kruiden toe te voegen.
 • Chilipepers zijn pijnstillend. Chili con carne staat bekend om de chilipepers die erin zitten. In chilipepers zit de stof capsaïcine wat bekend staat om haar pijnstillende werking.

Ben je benieuwd en wil jezelf een keer chili con carne maken? Bekijk dan dit recept voor het volledige chili concarne gerecht.

Roti

Roti is een populair gerecht dat afkomstig is uit vele landen. In Nederland kennen we het gerecht vooral door de Surinaamse en Indische cultuur, maar heeft ook nog afkomst uit andere Zuid-Aziatische landen en de Cariben. Roti is plat brood en wordt vaak gegeten met curry’s, kip, groenten en vele kruiden en specerijen. In sommige culturen wordt roti ook gebruikt als vervanging van bestek, omdat het gebruikt kan worden om gerechten op te pakken.

De pluspunten van roti zijn:

 • Erg lekker en voedzaam. Roti is erg smaakvol en voedzaam door de vele kruiden, groenten en ingrediënten die het bevat. Denk hierbij aan eiwitten en koolhydraten die belangrijk zijn de gezondheid.
 • Makkelijk te maken. Roti is redelijk makkelijk om te maken. Daarnaast kost het ook niet veel tijd om het te bereiden.
 • Relatief goedkoop. Roti is een goedkoop gerecht. Dit komt doordat de ingrediënten en de benodigdheden niet duur zijn om te kopen.

Ben je benieuwd en wil jezelf een keer roti maken? Bekijk dan dit roti recept.

nacho

Nacho schotel

Nacho’s zijn een populaire Mexicaanse snack of maaltijd. Een nachoschotel bestaat uit tortillachips bedekt met verschillende toppings. Denk hierbij aan gesmolten kaas, gehakt, jalapenos, zure room, guacamole, salsa en zwarte bonen.

De pluspunten van een nacho schotel zijn:

 • Nachos zijn lekker en smaakvol dit komt door de combinatie van de knapperige tortillachips en de gesmolten kaas met de verschillende diverse Mexicaanse toppings.
 • Gemakkelijk te maken. Nachos zijn een snel en gemakkelijk te maken snack of maaltijd. Daarnaast zijn de kosten om een nacho schotel te maken niet heel hoog.
 • Verscheidenheid en diversiteit. Nachos kunnen worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren door verschillende toppings te kiezen. Houd je bijvoorbeeld van pittig eten? Dan kun je er meer jalapenos en pepers in doen.

Ben je benieuwd en wil jezelf een keer een nacho schotel maken? Bekijk dan het nacho schotel gerecht van Boodschappen

Rode curry

Rode curry is een Thais gerecht dat erg populair is in Nederland en vele andere landen. Rode curry bestaat uit kokosmelk, rode currypasta, groenten en in de meeste gevallen kippenvlees. Het is een pittig en aromatisch gerecht met een sterk smakende combinatie van specerijen. Denk hierbij aan koriander, knoflook, gember, citroengras en kurkuma. Rode curry wordt vaak geserveerd met rijst of andere granen.

De pluspunten van rode curry zijn:

 • Erg lekker en smaakvol. Rode curry is door de vele verschillende ingrediënten en specerijen erg smaakvol en voedzaam. Je kunt het gerecht ook nog personaliseren door zelf kruiden en andere ingrediënten toe te voegen.
 • Rode curry bevat veel groenten, zoals aubergines, paprika’s en bosuitjes. Deze zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Daarnaast is rode curry goed voor de spijsvertering en het immuunsysteem en staat het bekend om de lage calorieën die het gerecht bevatten.
 • Specerijen en kruiden zoals kurkuma en koriander in rode curry worden geassocieerd met stressverlichtende eigenschappen, die kunnen helpen bij het verminderen van stress en angst.

Ben je benieuwd en wil jezelf een keer rode curry maken? Bekijk hier het rode curry recept