Door Ben & Jerry’s hebben we kennis gemaakt met cookie dough. Die stukjes koekjesdeeg zijn overheerlijk en we proberen ze ook altijd tussen het ijs door uit de bak te vissen. Die stukjes koekjesdeeg zijn niet heel goed voor je, daarom hebben we naar een gezonder aternatief gezocht. Dit is een recept voor gezond koekjesdeeg.

Dit heb je nodig

  • 1 kop geweekte cashewnoten
  • een kwart kopje amandelmeel
  • 1 eetlepel amandelboter
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 3 eetlepels agave siroop
  • pure chocolate chips
  • een snufje zout

gezond-koekjesdeeg-recept

Zo maak je gezond koekjesdeeg

Als eerst ga je de cashewnoten weken. Dit doe je door ze in een kommetje te leggen in lauwwarm water voor twee uur lang. Zorg dus dat je dit doet voordat je ze wilt maken, want wachten heeft niemand zin in. Verder is het maken van gezond koekjesdeeg heel erg simpel. Doe alle ingrediënten (behalve de chocolate chips) in een blender. Blend de ingrediënten tot een glad beslag. Wees geduldig, het kan eventjes duren voordat het een glad beslag is. Toch nog wachten dus..

Als het beslag glad is dan roer je de chocolate chips, of kleine stukjes pure chocolade, door het beslag en dan meng je dit goed. Klaar is ‘ie: je gezonde koekjesdeeg! We geven even een kleine disclaimer: je moet het koekjesdeeg binnen 4 á 5 dagen opeten, maar geloof ons: dat gaat geen probleem zijn.

Variatietips:

Je kunt het deeg los eten maar je kunt er nog veel meer kanten mee op! Eet het samen met een bolletje ijs (niet heel gezond) of gebruik het als laagje tussen je brownies (wederom ook niet mega gezond). Wel op de gezonde toer? Je kunt er ook voor kiezen om er daadwerkelijk koekjes van te bakken of ze met wat fruit en kokosyoghurt te eten! Je kunt ook een soort ‘sandwich’ maken door een bolletje koekjesdeeg tussen 2 slices appel te doen.

Lees ook: Recept: havermoutkoekjes met banaan en chocolate chips