Grote kans dat je alle afleveringen van je favoriete serie ondertussen wel uit je hoofd kent, maar wist je eigenlijk al dat dit hartstikke goed voor je is. Onderzoek toont namelijk aan dat het mega gezond is om je favoriete serie nog een keer te kijken!

Gezond om je favoriete serie nog een keer te kijken

Heerlijk onder een kleedje je favoriete serie opnieuw kijken onder het genot van een groot stuk chocolade. Gelukkiger kun je ons niet maken. Wat blijkt is dat het ook nog eens mega goed voor je is. Uit onderzoek van The University of Chicago is namelijk gebleken dat het opnieuw lezen van een boek, het op repeat hebben staan van een break up song en het opnieuw kijken van je favoriete serie een comforting effect heeft op je hersenen en daarnaast krijg je er ook nog een boost van geluk van. 

serie nog een keer kijken

Je krijgt er ook meer energie van

Maar daar blijft het niet bij. Uit een ander onderzoek van Jaye Derrick (aan de universiteit van Buffalo’s Research Insitute on Addictions) is namelijk gebleken dat het opnieuw kijken van series en films ook een energie-boost geeft. Het onderzoek werkte als volgt. De helft van de deelnemers kreeg een gestructureerde taak die vaak mentale energie en wilskracht vereiste en de andere helft kreeg een makkelijkere taak. Hieruit bleek uiteindelijk dat de deelnemers met de lastige taak liever naar een herhaling van een film of serie keken in plaats van naar een nieuwe film of serie. Omdat zij zo uiteindelijk met meer energie, een beter humeur en een betere focus aan de slag konden gaan. We gaan dus vanaf nu iedere ochtend voordat we naar ons werk gaan toch nog even een aflevering van onze favo serie kijken, right?

Nog geen VPN?

Anno 2022 is online privacy belangrijker dan ooit tevoren. Het is daarom van belang dat jij jezelf voorziet van een VPN-verbinding (Virtual Private Network). Wanneer jij geen gebruik maakt van een dergelijke verbinding dan is jouw laptop of smartphone direct verbonden aan het internet. Hierdoor zijn jouw gegevens vrij gemakkelijk te achterhalen, aangezien jouw internet is gekoppeld aan een IP-adres.

Met een VPN-verbinding zorg je als het ware voor een veilige schakel tussen je internetverbinding en jouw toestellen. Dit maakt je IP-adres niet meer te herkennen. Ideaal! Maar waarom is dit zo belangrijk? Dat leggen we je uit.

Ten eerste ben jij gewoon veiliger online en hoef jij je dus niet zorgen te maken over eventuele hackers. Maar een ander leuk voordeel is dat je met een VPN-verbinding geografische blokkades kan omzeilen. Het beste voorbeeld is dat je bijvoorbeeld de het gehele aanbod van de Amerikaanse Netflix kan kijken. Dit zijn er zo’n 15.000, maar liefst vijf keer groter dan het aanbod in ons kikkerlandje. Dus stream je favoriete serie met VPN.