Wanneer de muren op je afkomen, die bilspier maar niet wil ontspannen en naar kantoor gaan voelt als een uitje; dan ben je wellicht aan het einde van je thuiswerk Latijn. Toch is thuiswerken het nieuwe normaal, dus ook in 2022. Wij geven jou een aantal tips waardoor je gezond het nieuwe thuiswerkjaar doorkomt. 

Voldoende beweging

Doe jezelf een plezier en begin de dag alsof je naar werk gaat, en sluit ‘m ook zo af. Schiet niet meteen na het openen van je ogen achter je laptop; neem rustig een kopje koffie, trek je schoenen aan een wandel een stukje voordat je aan je werkdag begint. Strek je benen, armen en rug om het half uur en zorg ervoor dat je niet gebogen achter je laptop zit. Ben je klaar met werken, ruim dan je bureau op en ga nog even lekker naar buiten. Plan bijvoorbeeld een leuke sportactiviteit die jij kan uitvoeren in het park. Zo krijg je toch nog je gezonde dosis beweging en vitamine D. 

Tip: geef je brein een natuurlijk oppepper door tijdens het bellen rond te lopen. Je activeert daarmee je hersenen en een gesprek voeren is daardoor een stuk makkelijker. 

Pijnvrij werken 

De één zit gerust urenlang achter het bureau en de ander lukt het, na de zoveelste ergonomische aanpassing, nog steeds niet om pijnvrij thuis te werken. 41% van de thuiswerkers heeft nek-, schouder- en armklachten. Dat heeft dan weer als gevolg dat je vermoeid en met hoofdpijn achter je laptop zit. Geen pretje dus. Een fysiotherapeut kan thuiswerkblessures en houdingsproblemen verhelpen. We raden je daarom aan zorgverzekeringen te vergelijken voor 2022, zodat jij precies weet of je ergens nog wat moet aanscherpen. Geloof ons, om pijnvrij te werken is het erg belangrijk om te weten met welke zorgverzekering jij het best geholpen kan worden.

Een gezonde werkplek

We zijn wat dat betreft net planten; we zitten graag in het licht en kunnen niet zonder water. Wanneer je werkt vanuit huis, schiet het er nog wel eens bij in om goed voor jezelf te zorgen. Zet een lekkere karaf met water op je bureau en doe er wat verkwikkende ingrediënten in als munt, citroen en gember. Vul deze de hele dag door bij, zodat je goed gehydrateerd de dag doorkomt. Stel je lunchpauze niet uit en haal een hele lading gezonde snacks in huis. Zet je bureau op een plek waar veel daglicht is en doe een raam open voor de nodige ventilatie. Zuurstof is namelijk een enorme boost voor je concentratie. Zet in je pauze de ramen tegenover elkaar open zodat het gaat tochten. Als je terugkomt is de hele werkruimte weer lekker fris en gereset.