Simpele vegetarische maaltijd of borrel hap? Je kunt deze heerlijke aubergine rolletjes als hapjes serveren op een feestje of je maakt er een aantal als voorgerecht of bijgerecht bij het diner. Wat je er ook mee doet of wanneer je ze ook eet, de groenterolletjes zijn heerlijk én hartstikke healthy. Dus hup, rollen die hap!
Bereiding 10 aubergine rolletjes
- Verwarm 600 ml water tot deze kookt.
- Pak ondertussen een grote pan en verwarm hier de el olijfolie in.
- Voeg de kruiden (kurkuma en koriander) toe aan de olijfolie en fruit deze ongeveer een minuutje.
- Voeg hier de quinoa aan toe, mix goed en bak alles nog ongeveer een minuutje, tot je zachte plof geluidjes begint te horen.
- Nu voeg je het kokende water toe en laat dit 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de quinoa het water heeft opgenomen.
- Laat alles afkoelen en verwarm ondertussen een grill of koekenpan.
- Smeer de plakken aubergine in met olijfolie en bak/grill ze ongeveer 2 a 3 minuten en draai ze dan om.
- Bak tot ze zacht en lichtjes geschroeid zijn en leg ze vervolgens op een schaal.
- Roer nu overige koude ingrediënten door de quinoa (feta, wortel, peterselie etc. en vul elk plakje aubergine hiermee.
- Rol ze op en gebruik eventueel prikkertjes om ze dicht te houden.
Enjoy!
Note: Je kunt de rolletjes zowel koud als warm serveren