Baked oats met blauwe bessen en amandel. Een heerlijk gezond ontbijtje voor een koude ochtend. We probeerde laatst de gebakken havermout met banaan en pindakaas, die viel erg goed in de smaak! Daarom hebben we nu nog een lekkere variant. Deze versie  is heerlijk knapperig door de amandel, maar ook lekker sappig door de blauwe bessen.


Bereidingswijze baked oats met blauwe bessen en amandel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de amandelmelk, de havermout en het bakpoeder, de amandelen en de notenpasta in een kom.
  3. Klop het eitje en voeg toe aan het mengsel.
  4. Prak de banaan en voeg de geprakte banaan toe aan de rest.
  5. Roer de blauwe bessen er door heen, maar bewaar er een paar voor de garnering.
  6. Giet een klein beetje vanille extract in de kom en zorg dat het goed wordt opgenomen.
  7. Verdeel het mengsel nu over een ovenschaal en bak het 35 minuten in de oven.
  8. Eet de baked oats warm en serveer er eventueel een beetje griekse yoghurt of kwark bij.
  9. Eet smakelijk!