Nu het zonnetje weer steeds vaker schijnt, krijgen we allemaal spontaan zin in ijsjes. Toch kunnen we onszelf niet de gehele dag door belonen met deze zoete snack. Met behulp van dit recept maak je gezond ijs, zonder hier melkproducten aan toe te hoeven voegen. Dit is ijs op basis van banaan en chocolade.

Banaan chocolade ijs

  1. Snijd de bananen in stukken van 1 cm en plaats deze naast elkaar in een diepvrieszak
  2. Leg deze zak voor twee uur in de diepvries
  3. Gebruik een mixer om de bevroren banaan, cacaopoeder, maple siroop, water en zout te mengen. Pureer dit mengsel ongeveer drie minuten
  4. Voeg na drie minuten de chocolade druppels toe en mix deze nog 30 seconden mee
  5. Schenk het mengsel in een overschaal en plaats deze in de vriezer. Na een uur wachten kun jij genieten van dit overheerlijke ijs

Variatie

Banaan is een essentieel ingredient voor dit ijs. Banaan zorgt namelijk voor de dikke structuur en houdt het ijs bij elkaar. Je kunt wel variƫren door aardbeien of bijvoorbeeld mango toe te voegen. Ook dit fruit moet eerst twee uur de vriezer in, voordat je het in de mixer doet.

Genieten!