Ben je heerlijk aan het genieten van het mooie weer? Met deze heerlijke gazpacho wordt jouw dag alleen nog maar beter. En het is helemaal niet zoveel werk. Gazpacho is namelijk een koud geserveerde soep gemaakt met rauwe groenten. Het enige wat je nodig hebt, is een blender. Dat is nog eens makkelijk!

Benodigdheden voor chipotle gazpacho

Hoewel je voor de gazpacho geen fornuis of pan nodig hebt, gaan er wel redelijk wat ingrediƫnten in. Pak je boodschappenlijstje er dus maar vast bij. Het gerecht bestaat uit de soep zelf en een avocado salsa.

 1. 1 kg rijpe tomaten
 2. 1 grote rode paprika
 3. een halve komkommer
 4. 4 bosuitjes
 5. 1 kleine teen knoflook
 6. 40 gram amandelen
 7. 3 limoenen
 8. 2 eetlepels olijfolie
 9. 2 theelepels chipotlepasta of gemalen chipotle pepers
 10. 1 grote rijpe avocado
 11. 1 kleine rode peper
 12. een klein bosje koriander

Bereidingswijze

Het bereiden van deze gazpacho is eigenlijk heel simpel. Er zijn eigenlijk maar een paar stappen:

 1. Bereid eerst de groenten voor. Snij de tomaten, komkommer, paprika en bosui. Hak de knoflook, amandelen, koriander en rode peper – zonder de pitjes – fijn. Pers de limoenen. Verwijder de pit en schil van de avocado en snij in stukken.
 2. Doe de tomaten, paprika, komkommer, de helft van de bosui, de knoflook, de helft van de amandelen en limoensap, en de olijfolie en chipotlepasta in de blender.
 3. Zet de blender aan tot het geheel bijna helemaal glad is. Koel voor minstens twee uur
 4. Mix de rest van de bosui, limoensap en koriander met de stukjes avocado en fijngehakte rode peper. Doe de soep in kommen en voeg een beetje avocado salsa toe. Besprenkel met de overige amandelen.

Eet smakelijk!