Dit heerlijke soepje is ideaal met het warme weer. De voordelen, het gemak en de vitamines van soep, maar toch lekker verfrissend. Gazpacho is een Spaanse gerecht dat vaak vooraf gaand aan het diner wordt gegeten, maar het is natuurlijk ook lekker tijdens de lunch. Tegenwoordig zie je op feestjes dat het ook dat het vaak in mini glaasjes als aperitief geserveerd wordt. Dit omdat het niet alleen heel leuk eruit ziet, maar omdat het soepje ook gewoon ontzettend lekker is en makkelijk om voor grote groepen te maken.  Je kunt deze courgette gazpacho trouwens ook gewoon warm eten!

Freshhh

Bereiding courgette gazpacho

  1. Snijd de courgettes in dunnen plakken en de ui in ringen.
  2. Verwarm wat olijfolie in een hapjes pan en fruit de ui (laat deze niet bruin worden)
  3. Zet het vuur laag en voeg vervolgens de courgette plakken toe.
  4. Breng meteen op smaak met peper en zout, de munt blaadjes en  zest* van 1 limoen.
  5. Laat dit 40 minuten sudderen op heel laag vuur (of op een sudderplaatje)
  6. Na 40 minuten zet je het vuur uit en pureer je de groenten met een staafmixer.
  7. Voeg nu scheutje voor scheutje, tussen de 0,5L en 1L groenten bouillon toe terwijl je alles goed roert. De hoeveelheid groenten bouillon ligt aan je eigen smaak. Houd je van een dikke soep? Dan is 0,5L genoeg. Liever een wat dunnere soep? Dan kun je doorgaan tot de 1L.
  8. Je kunt de soep eventueel nog even opwarmen hierna of je serveert hem koud.
Freshhh

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Meer lekkere en gezonde soepen uitproberen? Probeer onderstaande spaande gazpacho en de heerlijke warme soepen. Ideaal om een grote pan klaar te maken en op te warmen als je na een lange werk dag thuis komt.

Spaanse tomaten gazpacho a la Rens Kroes

Wortel pastinaak soep

Courgette soep met twist