Even voorstellen, Freshhh heeft namelijk een nieuw gezicht erbij namelijk, Iris Raaijen. Deze leuke meid is Instagram influencer, blogger, voedingsdeskundige in opleiding en een echte prinses in de keuken. Ze versterkt ons team vanaf vandaag en jullie kunnen elke dinsdag genieten van een van haar heerlijke gerechten! Vandaag is haar wortel pastinaak soep aan de beurt. Heerlijk als lunch met een broodje erbij of ook prima als tussendoortje, rond een uur of 5. Soep is ideaal omdat je het in zo’n grote hoeveelheid kan maken én overgebleven groente makkelijk kunt opmaken in plaats van dat je ze weg moet gooien. Dus hoppa aan de slag!

Bereiding

  1. Was en schil de pastinaken en winterpenen en snijd ze in stukken.
  2. Snipper de ui.
  3. Zet een grote pan op het vuur, doe hier de olie in en fruit de ui aan.
  4. Voeg de specerijen toe en bak deze eventjes mee zodat de smaken vrijkomen.
  5. Voeg vervolgens ook de groente toe, roer even goed door en doe daarna de bouillon en water erbij.
  6. Laat de groente zo’n 20 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer de groente daarna tot soep met behulp van een blender of een staafmixer (pas op voor hete spetters).
  8. Maak de soep daarna eventueel af met wat lekkere toppings.

Eet smakelijk!