Een nadeel van koken is natuurlijk dat het altijd zoveel afwas veroorzaakt. Maar met dit heerlijke eenpansgerecht heb je dat probleem niet: je hebt echt maar één pan nodig. Daarnaast is een snijplank natuurlijk ook wel handig. Deze malse kip met prosciutto, tomaatjes en mozzarella heeft een lekker Italiaans tintje. Dat is nog eens onwijs genieten. 

Wat heb je nodig voor dit eenpansgerecht?

Naast de kip, ham, tomaatjes en mozzarella heb je ook nog wat andere dingen nodig. Zet dit alles maar vast op je boodschappenlijstje:

  • 2 grote kipfilets
  • een bosje verse basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 8 plakjes prosciutto
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 100 gram groene olijven zonder pit
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn

Bereidingswijze

En dan is het nu tijd om aan de slag te gaan en dit eenpansgerecht ook echt te gaan maken. We leggen stap voor stap aan je uit hoe je dit gerecht op tafel zet.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de kipfilets horizontaal doormidden en de mozarella in vier plakjes. Hak de knoflook fijn.
  2. Plaats op elk stuk kip twee blaadjes verse basilicum en een plakjes mozzarella. Wikkel daarna  twee plakjes prosciutto om elk stuk kip met basilicum en mozarella.
  3. Verwarm op middlehoog vuur twee eetlepels olie in een pan die ook in de oven kan. Bak de kip daarin voor 2-3 minuten aan elke kant tot het goudbruin is
  4. Plaats de pan met de kip voor 5-6 minuten in de oven tot het gaar is. Verplaats de kip dan tijdelijk naar een bord en houdt het warm met folie.
  5. Voeg een eetlepel olie toe aan de pan en voeg de tomaten en kruiden naar wens toe. Kook ze voor ongeveer 2 minuten. Voeg de olijven en knoflook toe, mix het geheel en sprenkel daarna de balsamicoazijn erover.
  6. Bak dit geheel nog eens twee minuten, tenzij de tomaten al eerder te donker en zacht worden.
  7. Doe de kip terug in de pan tussen de tomaten. Voeg eventueel nog basilicumblaadjes toe en besprenkel met nog wat olijfolie.

Eet smakelijk!

Tip: lekker om te serveren met bijvoorbeeld focaccia of ander brood