Yesss weer een airfryer recept! En dit keer een lekker zoet hapje, namelijk gebakken banaan. Deze tropische snack kon je natuurlijk al met de frituur zelf bereiden, maar met een airfryer is het net even iets gezonder. Dit komt omdat een airfryer werkt met hete lucht in plaats van olie. Olie is natuurlijk heel vet en daarom slecht voor je, terwijl hete lucht geen voedingsstoffen aan een voedselproduct toevoegt. Eet deze gebakken banaan uit de airfryer dus lekker zonder schuldgevoel! 

Bereidingswijze gebakken banaan airfryer

  1. Pel de bakbananen en snijd ze in stukjes. Maak deze stukjes zo groot of klein als jij deze krokante gebakken bananenstukjes wil hebben.
  2. Gebruik een kom en meng daar de bloem, een ei, de suiker en het bakpoeder in. Zorg dat dit een gladde substantie is.
  3. Pak een andere kom of schaal en vul die met genoeg panko om straks alle stukjes banaan in te dippen en helemaal mee te bedekken.
  4. Vervolgens dip je de stukjes banaan eerst in het mengsel van bloem en daarna in de panko.
  5. Als alle stukjes banaan helemaal bedekt zijn met panko spray je ze in met bakspray.
  6. Stel je airfryer in op 200 graden en doe de bakbananen er 10 minuten in.

En voilà: jouw heerlijke zoete snack is klaar. Wij vinden de combinatie van de zoete smeuïge bakbanaan met het krokante laagje echt heerlijk. Strooi er nog wat poedersuiker en kaneel overheen en maak het af met een toefje slagroom. Zo zien ze er nog aantrekkelijker uit!

Ben jij een echte zoetekauw? Probeer dan ook eens deze lekkere kaneelbroodjes te maken, superlekker en vegan! Nog zo’n heerlijk zoet vegan baksel is deze boterkoek. Smullen!