Oranje boooven! In het thema van het WK Vrouwen Voetbal staat Freshhh deze week in het teken van oranje recepten. En dat betekent niet alleen de kleur oranje, maar ook: gezond, voedend en boordevol vitaminen! Doe jij mee met het oranjedieet deze week? Check dan snel deze heerlijke vegan, koolhydraatarme, lactose- en glutenvrije geroosterde paprikasoep met kikkererwten.
Geroosterde paprikasoep met kikkererwten
Wat is er lekkerder dan een kop dampende soep na een intensieve training in de frisse buitenlucht? Probeer nu zelf deze soep van geroosterde paprika: boordevol groenten en eiwitten dankzij de kikkererwten. Ideaal als voedzame maaltijd voor sporters.
Bereiding:
- Verwarm de oven eerst voor op 200 °C.
- Halveer dan de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de schil naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de paprika’s 20 minuten in de oven.
- Schil de wortels en halveer deze. Verhit vervolgens zonnebloemolie in een stoofpan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig begint te worden.
- Voeg dan de wortel toe aan de pan en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur. Dan de chilipeper, tomatenpuree, tomatenblokjes en paprika. Vervolgens de groentebouillon en 200 gram kikkererwten toevoegen aan de pan en laat het geheel 5 minuten op laag vuur sudderen. Voeg de geroosterde paprika toe aan de pan en pureer de soep met behulp van een staafmixer. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
- Schep ten slotte de soep in kommen of diepe borden en garneer met de overige kikkererwten en de pompoenpitten. Leg de kikkererwten met gesneden kruiden (munt/peterselie) op de soep.