Shakshuka is een Midden-Oosters gerecht van eieren gepocheerd in een tomatensaus. Oorspronkelijk is shakshuka bedoeld als ontbijt, maar ook als lunch of diner is dit heerlijk. Bovendien is het gerecht heel goed voor sporters, door de hoeveelheid eiwitten en de gezonde voedingsstoffen van de groenten. Bereid dit lekkere vegetarische Shakshuka recept met oranje groenten, rijk aan eiwitten en koolhydraatarm!

Check ook deze 5 heerlijke vegetarische recepten voor beginners

Bereidingswijze vegetarische Shakshuka

  1. Verhit eerst zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de paprikapoeder, cayennepeper en komijnzaad toe, roer alles door elkaar. Voeg dan de oranje paprikareepjes en tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het geheel 5 minuten in de pan terwijl je af en toe roert.
  2. Maak vervolgens 4 kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat nog 10-15 minuten pruttelen op laag vuur totdat het eiwit gestold is.
  3. Garneer de shakshuka met plakjes avocado en krulpeterselie. Verdeel de shakshuka over 4 borden en serveer direct.
  4. Tip: serveer met (naan)brood om lekker in te dopen!

Lees ook

Vegetarische Shakshuka met oranje groenten (koolhydraatarm)

Geroosterde paprikasoep met kikkererwten (vegan)

Vegetarische Shakshuka met oranje groenten (koolhydraatarm)

Gezonde buddha bowl met oranje paprika

Vegetarische Shakshuka met oranje groenten (koolhydraatarm)

Vegan couscous salade met pesto, noten en gegrilde groenten (vegan)