Bij Freshhh zijn wij dol op Mexicaanse gerechtjes. Dit is niet gek, want er zijn zoveel heerlijke Mexicaanse recepten om uit te kiezen. Met dit recept kan je super lekkere gevulde vegan paprika’s bereiden. De vulling van deze paprika’s is volledig vegan, lekker voor iedereen dus! Ook is het niet moeilijk om te bereiden en is dit gerecht snel klaar. Als je dus even geen tijd hebt om uitgebreid te koken maar toch van een heerlijk, gezond gerecht wilt smullen zijn deze gevulde paprika’s perfect!

Bereiding gevulde vegan paprika’s

  • Verwarm de oven voor op een stand van 180ºC
  • Snijd de paprika’s doormidden en haal alle zaadjes eruit. Leg vervolgens een vel bakpapier op een bakplaat en plaats de halve paprika’s erop. Stop ze daarna in de oven en laat de paprika’s bakken voor 20 minuten
  • Mix de rest van de ingrediënten samen in een grote kom tot alles goed samen is gekomen
  • Doe de uiteindelijke mix in de paprika’s, bak ze vervolgens nog een extra 20 minuten
  • Wanneer je de gevulde paprika’s serveert, kan je je favoriete toppings er op doen, bijvoorbeeld avocado, rode ui of peterselie
  • Als je de paprika’s wilt bewaren of er een paar overhoud, kan je ze het beste in een goed afgesloten bak in de koelkast bewaren. Dit kan maximaal 3 tot 4 dagen

TIP: Als je andere granen, groenten of kruiden wilt gebruiken, kan dit natuurlijk ook! Alles is makkelijk te vervangen door iets anders. Als je bijvoorbeeld geen salsa wilt gebruiken, kan je in de plaats daarvan wat tomatensaus gebruiken. Je zou ook gesneden tomaten kunnen gebruiken en er wat cayenne poeder aan toevoegen, dit smaakt net iets meer vers. Je kan als extra topping ook wat crème fraîche, kaas of sla kunnen gebruiken als topping.

Smakelijk!

Zie ook

Deze gevulde vegan paprika’s zijn verrukkelijk!

Mexicaanse zoete aardappel taco's

Deze gevulde vegan paprika’s zijn verrukkelijk!

Deze Crunchwrap Supreme kan je niet overslaan!