Ben je ook zo gek op lasagne, maar het standaard bologneserecept wel even zat? Snappen wij! Dan veer je vast op als we zeggen dat er oneindig veel varianten zijn op het klassieke recept. Denk aan vegetarische lasagne, courgette lasagne en zelfs vegan lasagne. Vandaag hebben we een groente lasagne voor je op het menu staan, boordevol vitamines! Probeer ‘m uit en laat ons weten wat je ervan vond,
Bereiding groente lasagne
Voorbereiding
- Was en snijd als eerste de groente: paprika’s in repen van ongeveer 2 cm, aubergine en de courgette in dunne plakjes (met een mandoline)
- Grill vervolgens de groentes aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met wat oregano, peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Pel en snipper dan de ui en hak de knoflook fijn. Fruit in olijfolie in een grote wok en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Ga door totdat alles geslonken is. Breng de spinazie royaal op smaak met peper en zout. Druk vervolgens al het vocht eruit. Het moet zo droog mogelijk worden.
- Halveer de cherrytomaatjes.
Bechamelsaus
- Laat eerst boter smelten in een steelpannetje. Voeg bloem toe en roer het met een houten lepel door elkaar. Zorg dat de bloem gaar wordt (als het mengsel zanderig aanvoelt). Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en klop er met een garde een egale saus van. Laat de saus een paar minuten zachtjes borrelen. Voeg de Parmezaan toe en meng kort. Breng de bechamelsaus op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
Lasagne bouwen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een grote ovenschaal en begin met een lepel bechamelsaus en de helft van de spinazie. Leg 3 lasagnebladen bovenop. Verdeel weer een laagje bechamel en de gegrilde paprika. Bouw vervolgens je groente lasagne naar wens, maar eindig met kaas.
- Bak de lasagne in ongeveer 35 – 40 minuten af in de oven.
Et voilà: je groente lasagne is ready!