Valt er voor jou niet te kiezen tussen een Italiaanse lasagne of pasta? Wij hebben dé ideale oplossing, healthy pasta lasagne, waardoor hij ook nog eens binnen no time op tafel staat. Geen gezeur meer bij het opbouwen de lasagne. Het enige wat je hoeft te vervangen zijn de lasagne bladen voor een pastasoort naar keuze. Zo kan je kiezen voor fusilli, penne, macaroni of schelpen pasta. Genoeg keuze toch? En je kunt ook nog eens lekker variëren!

Zo maak je de healthy pasta lasagne

  • Zet een pan met water op en kook de pastasoort naar keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Gebruik voor het bakken van de groente een grote wokpan. Deze is helemaal geschikt om een saus in te bereiden.
  • Wok de rode ui en knoflook samen met de fijngesneden broccoli, zoete punt paprika, courgette en worteltjes voor ongeveer 3-4 minuten op hoog vuur.
  • Zijn de 4 minuten om? Zet het vuur laag en voeg de in stukken gesneden tomaten toe samen met de Passata di pomodoro en Italiaanse kruiden. (Passata di pomodoro ligt in de supermarkt meestal bij alle ingrediënten die nodig zijn voor het bereiden van bijvoorbeeld een pasta.)
  • Roer het zo nu en dan door voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Vervolgens schep je de gekookte pasta door de verse saus. Strooi er eventueel nog wat peper en zout overheen.
  • Neem een grote ovenschaal, vet deze in met 1 el olijfolie en giet hier voorzichtig de saus met pasta in. Zorg ervoor dat je alle groente en pasta goed verspreidt over de schaal.
  • Strooi oude 30+ kaas over de pasta lasagne. Dit doe je naar smaak. Wil jij veel kaas? Ga helemaal los, maar wil jij liever iets minder dan is dat ook helemaal goed natuurlijk!
  • Schuif de pasta lasagne in de oven voor plusminus 25 minuten op 180 graden. Het is belangrijk dat de kaas goed de tijd krijgt om volledig te smelten.

TIP 1: Mis jij vlees in dit recept? Gebruik dan (mager) rundergehakt. Het gehakt rul je natuurlijk eerst voordat het door de saus heen geschept kan worden.

TIP 2: Wil jij liever geen gehakt door de pasta lasagne maar wel een vlees bite? Leg bovenop de kaas in plakjes gesneden chorizo worst.

Lees ook

Healthy pasta lasagne maak je binnen no time!

Heerlijke glutenvrije groentelasagne

Healthy pasta lasagne maak je binnen no time!

Geniet van lasagne zonder de koolhydraten!