31 oktober is het weer zover… Halloween! Bij Halloween denk je al snel aan de enge kostuums en de traditie Trick or Treat. Helaas is dit in Nederland niet zo’n groot succes, maar je kunt het natuurlijk wel zelf organiseren. Bijvoorbeeld door een Halloween borrel met vrienden te houden. Het is natuurlijk geen echt Halloween feestje als er geen enge hapjes zijn. Wij hebben 3 lekkere en simpele Halloween borrelhapjes voor je op een rij gezet. Griezelen en smullen!


Halloween borrelhapjes: Hotdogvingers in een broodje

Bereidingswijze:

  1. Kook de knakworstjes volgens de verpakking gaar. Snijd ondertussen de witte broodjes doormidden. Zodra de knakworstjes klaar zijn snijd je deze ook doormidden. Snijd bovenin de knakworst een vorm van een nagelbed en kleine sneetjes in het midden van de knakworst, zodat het lijkt op knokkels.
  2. Smeer ketchup in het witte broodje, zodat het lijkt alsof er bloed in ligt. Leg de knakworstvingers in het broodje met ketchup. Decoreer eventueel met wat extra ketchup zodat het lijkt op een afgesneden vinger.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joe Defries (@joekstergram) op

Bron: partytipz.com

 

Halloween borrelhapjes: Oreo Mummies

Bereidingswijze:

  1. Draai de oreokoekjes los van elkaar. Maak met een mesje een plekje vrij in de vulling waar straks het stokje in gaat. Plaats het stokje tussen de vulling en zorg dat hij goed vast zit door er wat vulling omheen te smeren.
  2. Smelt vervolgens de chocola en smeer een beetje op de vulling. Zo blijft het andere koekje beter plakken. Plak het andere koekje weer op de oreo en druk dit goed aan. Smelt voor de decoratie van de mummies de witte chocola. Smeer dit om de oreo’s (of dip de oreo’s erin) en laat dit opdrogen. Plak vervolgens de oogjes op de mummies met wat gesmolten chocola. Laat dit goed drogen.
  3. Doe tot slot de overgebleven witte gesmolten chocola in een spuitzak en spuit slierten over de mummies. Goed laten drogen en je cake-pop-mummies zijn klaar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Olivia Viewyork Loves Baking🥨🍞 (@oliviaviewyork) op

Bron: Laurasbakery.nl

 

Halloween borrelhapjes: Griezelige spookkoekjes

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter en meng dit met de suiker en klop de eieren hierdoor. Kneed vervolgens de kaneel, bloem en zout erdoor. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het voor 10 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een aanrecht bestuift met bloem tot een lap van 1/2 cm dik. Steek er vervolgens met een vormpje een figuurtje van een spook uit of snijd het met een mesje uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de koekjes op. Bak de koekjes voor 10 minuten goudbruin en laat 10 minuten afkoelen.
  2. Roer daarna 2 eetlepels water met 200 gram poedersuiker, totdat er een dikke suikerpasta ontstaat. Bestrijk de koekjes met de pasta en laat dit in 20 minuten hard worden. Roer vervolgens 1 theelepel water met de rest van de poedersuiker en voeg ondertussen de cacaopoeder toe. Vul een spuitzakje met het glazuur en versier de koekjes hiermee.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cookies by Natalie (@natscookies) op

Bron: Albert Heijn

 

Bekijk ook: