Deze heerlijke Israelische salade met parelcouscous, komkommer, tomaatjes en feta is super lekker, makkelijk en perfect voor de zomer. Met een simpele citroendressing komen alle mediterane smaken in dit gerecht helemaal samen. Lees snel verder voor de bereidingswijze!
Bereidingswijze Israelische parelcouscous salade
- Verwarm een beetje olijfolie in een kookpan en voeg hier de parelcouscous aan toe. Bak dir 2 minuten terwijl je regelmatig roert.
- Voeg dan het water toe en zet het vuur wat hoger. Laat het 10-12 minuten koken en giet het daarna af.
- Laat de parelcouscous 5-10 minuten afkoelen.
- Maak ondertussen de dressing, meng olijfolie met citroensap, rode wijnazijn, knoflook, oregano, zout en peper in een klein potje. Schud of roerom alles met elkaar te combineren.
- Doe de couscous vervolgens in een grote kom met de gehalveerde tomaatjes, stukjes komkommer en versnipperde ui. Besprenkel hier de dressing overheen en maak het af met de feta, munt en eventueel de geroosterde pijnboompitten.
- Geniet van de Israelische parelcouscous salade!
Probeer ook eens deze New yorkse Waldorf salade met appel en walnoten.