Het regenachtige weer vraagt er een beetje om de laatste dagen. Het is weer iets kouder, het regent de hele dag en dat betekent dat de zomer voorbij is. We kunnen nog een heleboel van deze sombere dagen verwachten en dat vraagt om comfort food! Lekker warm eten dat je dat fijne en knusse gevoel weer geeft waar we in de herfst (en winter) zo’n behoefte aan hebben. Daarom delen voor dit weekend alvast een heerlijke (en super simpele) ham en broccoli ovenschotel.

Bereiding broccoli ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de ui in halve ringen, de lente-uitjes in kleine ringetjes, de ham in blokjes, de broccoli in roosjes en de champignons in plakjes.
  3. Pak een ovenschaal en leg op de bodem de uienringen.
  4. Leg vervolgens de broccoli en de champignons hier bovenop.
  5. Strooi hier de hamblokjes en lente-uitjes overheen.
  6. Pak een bakje, kluts hier de eieren in, meng met de room en peper en zout.
  7. Giet de geklutste eieren over de groentes in de ovenschaal.
  8. Bedek alles met de kaas en zet de schaal 30 a 40 minuten in de oven.
  9. Wanneer het ei gestold is en de kaas gesmolten, kun je de ovenschaal uit de oven halen en serveren.

Tip: vegetarische versie? Laat de hambokjes uit het gerecht.

Eet smakelijk!


 Probeer ook:

 

Zoete aardappel ovenschotel met mager gehakt

Citroen kip met aardappeltjes uit de oven

Vetarme vegetarische groenten lasagne