Lente betekent het seizoen van de asperge. Asperges uit Nederland zijn in deze tijd van het jaar het allerlekkerst. Let dus op bij het boodschappen doen dat je de Hollandse asperges meeneemt in plaats van die uit Zuid-Amerika. Beter voor het milieu en voor de Nederlandse boeren! Dit snelle lenterecept voor een salade met asperges is heerlijk als bijgerecht bij een diner of tussen de middag als lunch. Hij is heerlijk fris en staat zo op tafel.

  1. Kook de asperges beetgaar en laat afkoelen. Je kunt deze salade met asperges ook lauw serveren als je dat lekker vindt!
  2. Schaaf de afgekoelde asperges in de lengte met een dunschiller of kaasschaaf.
  3. Sprenkel de olijfolie en citroensap over de asperges heen en laat dit 10 minuten staan.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn.
  5. Strooi de pijnboompitten en rozijnen over de asperges heen.
  6. Rasp de parmezaanse kaas en verdeel over de salade.
  7. Kruid met wat zout en peper naar smaak.

We maakten al eens eerder een variant op dit recept. Daar voegden we onder andere nog pistachenoten aan toe, check dat recept hier. Asperges zijn ook hartstikke lekker in dit vegan recept voor een pastasalade met avocadodressing.