Ben jij ook zo toe aan een frisse, maar vullende maaltijd? Dan is een pastasalade precies wat je nodig hebt. Deze vegan pastasalade zit boordevol groenten en gezonde vetten. En het mooiste is dat het ook binnen no time klaar is.


Bereidingswijze vegan pastasalade

  1. Kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Ondertussen snijd je 1-2 cm van de onderkant van de groene asperges af en snijd je de asperges vervolgens in stukken van zo’n 3 cm. Verhit de Becel Original voor koken en bakken in een koekenbak. Hierin roerbak je de groene asperges op middelhoog vuur. Wanneer de groene asperges knapperig en goudbruin van kleur zijn haal je ze uit de pan.
  3. Breng water aan de kook, verlaag de temperatuur en verwarm de doperwten voor 4 minuten. Haal ze vervolgens uit het water en bewaar ze in een kom met koud water.
  4. Hak de pistachenoten grof en zet ook deze even apart. De avocado doe je samen met sap en rasp van citroen, chilivlokken en Becel Olie Blend Classis in een keukenmachine. Meng de ingrediënten tot een gladde saus. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
  5. Doe nu de volkoren penne samen met de groene asperges, doperwten en veldsla in een kom en hussel alles goed door elkaar.
  6. Verdeel de vegan pastasalade over de borden, giet de avocadodressing er overheen en garneer het met pistachenoten.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: vegan pastasalade met groene asperges en avocadodressing

Recept: zomerse taco style kipsalade

Recept: vegan pastasalade met groene asperges en avocadodressing

Recept: plaattaart met asperges en bieslook-sojayoghurtsaus

Recept: vegan pastasalade met groene asperges en avocadodressing

Recept: crispy chicken & bloemkool fajita bowl