Een lekker soepje kan nooit kwaad, toch? Van een soep met een beetje spice en een heerlijke, verse smaak warm je zeker op! Deze rode linzensoep met een vleugje citroen is heerlijk om als voorgerecht te serveren maar is ook vullend genoeg om te serveren als hoofdgerecht.
Bereiding rode linzensoep
- Giet 3 eetlepels olijfolie in een grote pot, zet deze op een medium-hoge hitte. Voeg vervolgens de ui en knoflook aan de mix toe, mix het langzaam in zodat de smaken goed kunnen verspreiden. Blijf roeren tot de ui een goudbruine kleur heeft gekregen, dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de tomatenpasta toe, samen met de koriander, koosjer zout, chilipoeder en de zwarte peper. Kook en roer alles 2 minuten door tot alles goed is samen gemixt
- Roer de kippenbouillon, linzen en wortel goed door. Laat de mix koken op een hoge temperatuur, zet de temperatuur daarna om naar medium-laag. Laat alles sudderen tot de linzen zacht zijn geworden. Dit duurt ongeveer 30 minuten
- Giet de helft van de soep in de blender, zorg dat de blender niet meer dan halfvol zit. Start vervolgens voorzichtig de blender, slechts een paar keer mixen is genoeg. Blijf mixen tot de soep vloeibaar genoeg is maar er nog wel lekkere, kleine stukjes overblijven
- Roer de citroensap en de koriander goed samen. Als je wilt, kun je er nog zout aan toevoegen. Om de soep te serveren, kun je er nog wat olijf olie over gieten of wat extra chilipoeder eroverheen strooien. Daarnaast kan je ook nog wat peterselie als extra decoratie gebruiken