Als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wel iets spectaculairs op tafel te toveren, dan is deze Japanse noedelsoep het ideale gerecht. Met 30 minuten waan jij je in Japan met deze veganistische Japanse noedelsoep. En een gunstige bijkomstigheid: met één kom krijg je slechts 200 calorieën binnen!

Japanse noedelsoep

  1. Snijd de shiitakes in kwarten, verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de shiitakes 4 min. op middelhoog vuur. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de gember uitlekken.
  2. Stoom de spitskool, de wortel en de rettich ongeveer 12 minuten tot ze beetgaar zijn en breng de bouillon aan de kook.
  3. Verdeel groente en noedels over vier kommen. Schep er de hete bouillon op en leg er de shiitakes en de lente-ui op. Leg de gember in het midden. Bestrooi een deel van de soep met het sesamzaad.

Zie ook

Waan je in Japan met deze veganistische Japanse noedelsoep

Thaise curry soep met courgette en zoete aardappel

Waan je in Japan met deze veganistische Japanse noedelsoep

Caprese Noodles