Bij Freshhh zijn we dol op bloemkool! Dat was jullie misschien al wel opgevallen. Wel moet ie goed gekruid zijn en op de juiste manier worden geroosterd. Bij dit recept zit dat gelukkig helemaal goed! Lees snel verder voor de bereidingswijze van deze lekkere frittata met geroosterde bloemkool, spinazie en basilicum!
Bereidingswijze frittata met geroosterde bloemkool
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met wat boter of olijfolie.
- Snijd de bloemkool in grote roosjes.
- Verdeel de gesneden bloemkool over een ovenrooster en besprenkel met wat olijfolie, zout, peper en Italiaanse kruiden. Bak dit vervolgens 20-25 minuten in de oven.
- Zet apart en laat afkoelen.
- Klop alle ingrediƫnten (behalve de parmezaan) in een grote kom. Voeg hier de geroosterde bloemkool aan toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe het in de ovenschaal, verdeel de bloemkool en maak af met de cherrytomaatjes en de parmezaanse kaas. Bak het 40 minuten lang in de oven (180 graden).
- Serveer de frittata met geroosterde bloemkool met een lekkere salade.
- Eet smakelijk!
Benieuwd naar nog zo’n lekker frittata recept? Probeer dan ook eens deze frittata met courgette en feta