Frittata is een van oorsprong Italiaans recept dat was bedoeld om alle restjes op te maken. Het is Italie’s variant van de omelet waarin ze al hun ingrediënten kwijt konden. Het was dus eigenlijk een beetje een gerecht voor de armen. Tegenwoordig is het dit al lang niet meer, frittata is namelijk super lekker. Die arme Italianen wisten wel wat ze zichzelf voorschotelden!

In dit recept gaan we voor een Griekse versie van de frittata. Je kan natuurlijk alle kanten op gaan met dit gerecht. Alles kun je er in doen! Als je eens wat ingrediënten over hebt en niet weet wat je moet maken, kun je altijd een frittata maken! Moet je wel zorgen dat je ook eieren hebt natuurlijk. Daarnaast is het geschikt als ontbijt, lunch én diner!

Bereidingswijze frittata

  1. Verwarm 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de courgette ongeveer 4-5 minuten lang, draai regelmatig om.
  2. Zorg er ondertussen voor dat je de oven voorverwarmt op 200 graden
  3. Wanneer de courgettes een mooie goude kleur hebben kun je de geperste knoflook aan toe voegen. Voeg vervolgens ook de gesneden tomaten toe. Laat 2-3 minuten bakken.
  4. Gebruik een grote kom om de eieren in te kloppen, samen met wat zout en peper. Voeg hier aan de verse dille en het mengsel van courgette, knoflook en tomaat toe.
  5. Schenk de resterende olijfolie in de pan. Voeg vervolgens het eimengsel in de (ovenvaste) pan en verkruimel de feta er boven op. Bak dit 2-4 minuten tot de onderkant harder word. Plaats de frittata vervolgens in de oven en bak het nog ongeveer 25 minuten in de oven.
  6. Geen ovenvaste pan? Bak hem dan met deksel op de pan ongeveer 8-10 minuten op laag vuur.
  7. Schep de frittata uit de pan en doe het op een bord. Je kunt hem zowel koud als warm serveren.
  8. Eet smakelijk!

Zin in meer van dit soort recepten? Probeer dan ook eens de groene shakshuka met spinazie en lente ui of de Groene wentelteefjes met Griekse yoghurt.