Dit recept gaat al weer een tijdje mee sinds het op TikTok  viral is gegaan. Pancake cereal is is een ontbijtje waarbij je de muesli of cruesli vervangt met kleine pannenkoekjes! Super lekker en leuk om te maken.  Afgelopen zomer was het een enorme trend (vooral in Amerika) op social media en wij waren nog steeds benieuwd naar dit recept. Daarom hebben wij het voor jullie uitgezocht zodat jullie het thuis ook kunnen maken.

Zie hier op de instagram van @itsahealthylifestyle een voorbeeld van dit super lekkere recept.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door izzy (@itsahealthylifestyle)

Je kan dit recept maken met melk, ei en boter. Ook is het super makkelijk vegan te bereiden. Wij hebben zowel de normale als de plantaardige versie voor jullie uitgezocht. De bereiding is het zelfde, alleen de ingrediënten zijn anders!

Bereidingswijze

  1. Gebruik een grote kom om alle ingrediënten met een staafmixer te mengen tot een glad beslag.
  2. Laat dit vervolgens even rusten (5 minuten).
  3. Schenk het mengsel in een knijpfles, zodat je het beslag makkelijk in kleine hoeveelheden in de kan kan spuiten (Heb je geen knijpfles? Prik dan een klein gaatje in de dop van een plastic flesje).
  4. Verhit olie of boter in een koekenpan en spuit het beslag verdeeld over de pan. Maak de rondjes ongeveer 1 tot 1.5 cm breed.
  5. Bak ze eerst een minuutje en draai ze dan om, bak dan de andere kant ook nog ongeveer een minuut.
  6. Wanneer je hier mee klaar bent kun je de pancake cereal verdelen over 2 kommetjes, maak het vervolgens af met maple syrup, vers fruit en (plantaardige) yoghurt.
  7. Eet smakelijk!

Zie hieronder nog een voorbeeld van @melanie_locke op tiktok

@melanie_lockei’m telling u guys 10/10 recommend!! might even beat normal pancakes #pancakecereal♬ Day in Paris by llusion – watkins76