Je kan pizza natuurlijk het hele jaar door eten, maar als er een pizza perfect is voor de zomer, dan is het deze! Wij zijn razend enthousiast over deze heerlijke pizza met perzik. In combinatie met pistache, verse basilicum en mozzarella heeft dit gerecht alles wat je wilt. Dus, kom eens uit je comfortzone en probeer deze heerlijke pizza. Vooral een aanrader op een mooie lente/zomer dag. Lees snel verder voor het recept!
Bereidingswijze plaatpizza met perzik
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Maak de perziken schoon, snijd ze door de helft, verwijder de pit en snijd de perzik in plakjes. Verdeel ze vervolgens over de pizzabodem.
- Breek de mozzarella in stukjes en verdeel het over de pizza.
- Verspreid een handje pistache noten over de bodem en bak de pizza 20-25 minuten in het midden van de oven.
- Haal de plaatpizza met perzik uit de oven en verdeel er de plakjes prosciutto over. Garneer met verse basilicum, wat olijfolie en een drizzle balsamico azijn.
- Eet smakelijk!
Ook proberen: pizza met druiven van Jamie Oliver of deze bloemkool pizza met geitenkaas en broccoli