Ben jij dol op taart maar ben je bang dat er weinig lekkere vegan opties zijn? Dat is niet nodig, er zijn super veel lekkere vegan taart recepten, voor als je wat te vieren hebt of gewoon zin hebt in een zoete lekkernij. Deze heerlijke cheesecake met frambozen is super lekker, vegan en glutenvrij!

Let op: voordat je aan dit recept is het belangrijk om te weten dat de verschillende lagen wat tijd nodig hebben om te bevriezen voordat je de volgende kan toevoegen. Maak hem dus ’s ochtends vroeg of de avond van te voren!

Bereidingswijze

  1. Maak de glutenvrije korst: mix de walnoten, dadels, kokosnoot olie en wat zout in een keukenmachine. Druk het kruimige mengsel in een cakevorm en druk de korst plat tegen de bodem van de cakevorm.
  2. Laat dit vervolgens 15 minuten in de vriezer staan en maak intussen de volgende laag klaar.
  3. Mix de cashewnoten, de kokosnootmelk, de maple syrup, de vanille, zout en het sap en de schil van de citroen met een blender of keukenmachine. Giet het romige mengsel over de korst in de cakevorm. Laat dit nu minstens twee uur bevriezen in de vriezer.
  4. Gebruik nu je keukenmachine of blender om de frambozen, de citroensap, de maple syrup en het Chia zaad te mixen tot een glad mengsel. Giet dit mengsel vervolgens als bovenste laag over de cakevorm. Laat dit nu minstens 4 uur (of de hele nacht) in de vriezer staan.
  5. Haal de cheesecake minstens 20 minuten voordat je hem wilt serveren uit de vriezer. Haal de cake voorzichtig uit de cakevorm en gebruik een scherp mes om hem in plakken te snijden. Laat deze individuele stukken nog 15 tot 20 minuten ontdooien zodat je uiteindelijk een perfecte, romige cheesecake hebt!

Mocht je na het proeven van deze heerlijke frambozen cheesecake zin hebben in meer, bekijk dan ook eens onze andere heerlijke vegan taartrecepten en desserts. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze  heerlijke vegan appeltaart met plantaardige slagroom of de vegan carrotcake met cashewnoot frosting.