Niets de doen op deze luie zondag? Ga dan lekker de keuken in en bak wat lekkers. Deze vegan appeltaart is perfect voor bij de koffie, thee of gewoon voor tussendoor. En de slagroom is ook nog eens helemaal plantaardig.


Bereidingswijze vegan appeltaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Voeg de bloem, bakpoeder, zout, witte basterdsuiker en de Flora Plant ongezouten samen in een grote kom. Meng dit vervolgens tot een gelijkmatig deeg ontstaat.
  3. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat deze 3 uur in de koelkast rusten.
  4. In de tussentijd kan je aan de slag met de vulling. Schil de appels en snijd deze in 12 partjes per appel.
  5. Als de taart lang genoeg in de koeling heeft gestaan kan je deze eruit halen. Leg de appelpartjes in de taart en bak af in een oven van 180 °C voor 25 minuten.
  6. Als de taart in de oven staat kunnen we de room maken. Voeg de suiker bij de room en klop deze op tot een luchtige massa.
  7. Als de taart goed is kan je deze uit de oven halen. Laat deze eerst even afkoelen. Garneer met de geklopte room, sinaasappel chips en atsina cress.

Veel bakplezier en #staypositive

Lees ook

Recept: vegan appeltaart met plantaardige slagroom

Recept: nacho's met ijs en chocolade

Recept: vegan appeltaart met plantaardige slagroom

Recept: vegan appeltaart met plantaardige slagroom